23948sdkhjf

Produktionsomkostninger bremser Siemens i Danmark

Industrigiganten tøver med at investere yderligere i Danmark – det er ganske enkelt for dyrt, siger selskabets administrerende direktør.
Siemens har i forvejen omfattende aktiviteter i Danmark, men når der tales nye investeringer, falder valget i stigende grad på andre lande. Det skriver Børsen.

Administrerende direktør for Siemens Danmark, Jukka Pertola, nævner blandt andet Tyskland som et land, der har formået at tilpasse sig, så det stadig er attraktivt at placere industriproduktion lokalt.

Automatisering og uddannelse
- Danmarks helt store problem er, at omkostningerne er alt for høje. De tyske omkostninger steg 5 % i samme periode, hvor de danske omkostninger steg med 35 %. Det kan ikke blive ved, siger Jukka Pertola til Børsen og understreger, at ubalancen også fører til interne diskussioner i Siemens om placeringen af fremtidige investeringer.

Siemens-direktøren mener, at løsningen på problemet dels ligger hos virksomhederne selv og dels i folketinget. Virksomhederne skal effektivisere produktionen, blandt andet gennem automatisering, for på den måde at holde produktionsomkostningerne nede.

Til gengæld skal det offentlige sætte gang i reformer. Det skal blandt andet ske inden for uddannelsesområdet, hvor Danmark ifølge Jukka Pertola satser alt for lidt. Grundskolen skal styrkes med bedre uddannelse af lærere, og så skal der uddannes flere ingeniører, som skal kunne skabe fremtidens teknologiske landvindinger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094