23948sdkhjf

Skole køber to nye svejserobotter

Technology College Aalborg har netop indgået aftale med Migatronic Automation i Aabybro om køb af to robotter til undervisningsbrug, der skal leveres i starten af det nye år.
Uddannelsesinstitutionen er i øjeblikket i gang med at indrette et helt nyt og topmoderne lokale for robotuddannelse på Øster Uttrupvej i Aalborg. Ud over robotterne er der købt offline programmeringsværktøj, så kursisterne kan sidde ved hver sin pc og programmere robotter for derefter at flytte programmerne til en rigtig robot.

- De to robotter har længe stået på ønskesedlen hos Technology College, så vi betragter det som en ekstra julegave, at aftalen nu er på plads. Med de nye robotter kan vi tilbyde undervisning i verdensklasse, så både elever og uddannelsesinstitution er godt rustet til fremtiden. Og det er ikke kun unge mennesker, der kan få glæde af de nye muligheder. Det gælder også virksomheder, der har behov for at uddanne elektrikere, automatikteknikere og industrioperatører inden for robotprogrammering. Uddannelse i Nordjylland er et vigtigt fokusområde, da det er med til at drive væksten i de nordjyske virksomheder, siger uddannelseschef Henrik W. Routhe.

Altid nyeste udstyr
- Der har under hele forløbet været en tæt dialog med Technology College, så det har været lærerigt for begge parter. Det er blandt andet en del af aftalen, at vi undervejs skal udskifte udstyret, så Technology College altid er sikre på at have det sidste nye stående i undervisningslokalet, forklarer teknologichef Simon B. Hoffgaard fra Migatronic Automation.

- Den ene robot er udstyret med Vision, som med stor fordel kan anvendes til en lang række processer, blandt andet svejsning. Desuden indgår der flere former for personsikkerhed, så opsætning og brug af dette kan blive en naturlig del af undervisningen, siger Simon B. Hoffgaard afslutningsvis.

Migatronic Automation oplever i øjeblikket stor interesse for robotter til undervisningsbrug fra en række andre danske samt udenlandske uddannelsesinstitutioner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079