23948sdkhjf

Ny direktør ville gerne ind i egen virksomhed

Translyft gennemfører glidende generationsskifte.

Per 1. oktober 2017 tog tidligere formand for bestyrelsen i Translyft Jens Egelund direktør-kasketten på.

Den fik han overrakt af tidligere direktør Michael Mikkelsen, der efter 17 år på den post mente, at det var på tide at takke af.

- Michael ville gerne lave noget andet og var klar til et generationsskifte. Han syntes det var på tide at få nye og yngre kræfter til, siger Jens Egelund.

Fra ost til løfteborde
Jens Egelund kommer fra en stilling hos Arla Foods – et arbejde, der ikke har meget tilfælles med produktionen af hydraulisk løfteudstyr, løfteborde og varelifte. Alligevel lå det lidt i kortene, at det var ham, der skulle overtage.

- Jeg kunne godt tænke mig at komme ind i min egen virksomhed. Og så har jeg arbejdet med strategi- og forretningsudvikling hos Arla, fortæller Jens Egelund, der sammen med faderen Niels Egelund igennem selskabet Egelund Holding ejer 60 procent af Translyft.

Faderen Niels Egelund er for en kort bemærkning indsat som formand for bestyrelsen, indtil man finder en anden løsning.

Ganske udramatisk
Direktørskiftet er foregået ganske udramatisk og uden de helt store falbelader.

- Det er en meget mindelig konstallation. Michael bliver her helt til september næste år, fortæller Jens Egelund, der til trods for, at han har været bestyrelsesformand for virksomheden gerne ville sikre sig, at der ikke er noget, der glipper i forbindelse med skiftet.

- Vi ønsker en god overgang, og Michael skal være med til at sikre, at vi ikke glemmer noget. I sådan en situation her kan der let falde ting ned mellem stolene. Det skal Michaels tilstedeværelse forhindre, fortæller han.

Vil ikke fortsætte den lige linje
I regnskabsåret 2015/2016 endte Translyft med en bruttofortjeneste på 30,7 mio. kr. og et overskud på 2,6 mio. kr. Tallene for regnskabsåret 2016/2017 er endnu ikke offentliggjort, men Jens Egelund vil da godt indrømme, at det er gået godt.

- Translyft har fat i den lange ende, med mange tilbagevendende kunder. Resultatet for 2016/2017 er ganske fornuftigt og lidt i tråd med forrige år, siger Jens Egelund.

Selvom Jens Egelund er fuldt ud tilfreds med resultatet for 2016/2017, så betyder det ikke, at der ikke skal ændres på noget.

- Man går ikke ind i en ny virksomhed med tanken om at gå ud af den samme lige linje. Jeg har en del ideer til initiativer, der kan give os yderligere vækst, men vi skal selvfølgelig fortsætte med det, vi er gode til og gøre det endnu bedre, siger Jens Egelund.

Produktionen af Translyft-løfteborde blev etableret i 1964. Fabrikken er beliggende i Nordjylland og har 60 medarbejdere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.647