23948sdkhjf

Siemens investerer milliard i jagten på Vestas

Siemens vil være blandt verdens tre største vindmølleproducenter, og derfor skal koncernens salg af land-baserede vindmøller øges.
Derfor investerer Siemens i tre fabrikker i Nordamerika og Kina, idet man vurderer, at det bliver på disse markeder, væksten vil være i de kommende år.

- Vores plan er, at vokse til en af verdens tre største i 2012, og derfor skal vi bruge fabrikationskapacitet globalt. Vi skal tættere på kunderne, udtaler administrerende direktør i Siemens Wind Power, Jens Peter Saul, til Børsen.

Ingen nedskæringer i Danmark
Både i Kina og i Ontario i Canada vil man åbne nye vingefabrikker, og i Kansas i USA er man i gang med at bygge en nacelle-fabrik. I alt investerer Siemens knap 1 mia. kr. i de nye produktionsfaciliteter.

De massive udvidelser sker ud fra filosofien om, at produktionen skal foregå lokalt på de markeder, hvor vindmøllerne skal sælges. Derudover vil Siemens også gerne spare nogle af de omfattende omkostninger, der er ved transport af vindmøller fra Europa til de fjerne markeder.

Siemens-direktøren understreger dog, at udvidelserne i Kina og Nordamerika ikke kommer til at koste arbejdspladser i Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125