23948sdkhjf

AS9100-certificering åbner nyt marked for Precotech

Den østjyske maskinfabrik er blevet medlem af en lille eksklusiv kreds af virksomheder, som har opnået AS9100 kvalitetscertificeringen, der giver mulighed for at blive leverandør til luftfartsindustrien.
De 30 medarbejdere hos Precotech i Torrild ved Odder har noget at være stolte af. Virksomheden, der fremstiller komponenter i aluminium, rustfrit stål, og titanium, har på mindre end et år opnået en kvalitetscertificering efter AS9100-standarden, en særlig overbygning til den velkendte ISO9001-standard, som er målrettet mod luftfarts- og forsvarsindustrien.

Precotech fik overrakt et certifikat af Det Norske Veritas som bevis på, at man nu er blandt de kun tre danske virksomheder, som er kvalificeret til at møde de særligt strenge krav til kvalitetskontrol og dokumentation, som stilles i luftfartsindustrien. Dermed åbnes en helt nyt globalt marked for den østjyske virksomhed.

Hjulpet på vej af Boeing
– AS9100-certificeringen er en milepæl på den rejse, vi begyndte i 2007, hvor vi bevidst valgte at satse på mindre produktioner i ekstrem høj kvalitet til energisektoren, luftfart samt forsvars- og sikkerhedsindustrien. Vi nåede en milepæl, da vi blev ISO9001-certificeret i 2008 og sætter nu kronen på værket, siger administrerende direktør og medejer, Alex Krarup Christensen.

Precotech satte for alvor fart på AS9100-processen efter at have deltaget i et seminar arrangeret af flygiganten Boeing i starten af 2010. Ved seminaret satte Boeing sammen med en række brancheorganisationer fokus på vigtigheden af en AS9100-certificering, hvis man som dansk virksomhed vil være leverandør til den globale luftfartsindustri.

– Som en del af vores deltagelse i konkurrencen om at levere nye kampfly til det danske flyvevåben hjælper Boeing med til at gøre danske virksomheder mere konkurrencedygtige. AS9100 kan hjælpe danske virksomheder ind i den globale luftfartsindustri og dermed bevare og skabe jobs i den danske industri, siger Jan Närlinge, president, Boeing Northern Europe.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125