23948sdkhjf

ISO-certificering åbner nye muligheder for Weissenborn

Weissenborn i Vejle, der er leverandør af løsninger inden for plade- og rørbearbejdning, er blevet ISO 9001–2008 certificeret.
- Processen med implementering af ISO 9001 og øvrige styringsværktøjer i virksomheden, er en milepæl i bestræbelserne på forsat at være en attraktiv samarbejdspartner/leverandør overfor eksisterende kunder samt at tiltrække nye kunder, der ønsker en dokumenteret kvalitet. Vi kan levere en dokumenteret kvalitet, som de store udbydere på markedet samtidig med, at vi bevarer fleksibiliteten som den mindre virksomhed, fortæller Weissenborns administrerende direktør Peter Møller.

Weissenborn er i dag leverandør til vindmøllebranchen og godkendt til at fremstille kritiske komponenter så som faldsikringer og løfteudstyr. På denne type af komponenter er der krav om sporbarhed og dokumentation af procedurer.

Nye samarbejdsmuligheder
ISO 9001 er ikke udelukkende tænkt som et internt værktøj eller en procesdokumentation overfor virksomhedens kunder, men også som et redskab til at samle en klynge af mindre underleverandører, som ikke selv har ressourcer til at gennemføre implementeringen og vedligeholdelse af ISO 9001.

- Tanken er at gøre kagen større for leverandørerne i klyngen, ved at kunne tilbyde kunden en bredere vifte af komponenter, som eventuelt kan samles og monteres til en større enhed. Derved kan klynge-leverandøren levere ind til os, hvor vi forestår den videre forædling og slutkontrol. Vi tror på, at denne form for konsolidering er nødvendig for i fremtiden at være en attraktiv leverandør til de større virksomheder i Danmark og ikke mindst på eksportmarkerne, forklarer Peter Møller.

Lang og tidskrævende proces
Selve certificeringen har været en lang og tidskrævende proces, der startede tilbage i 2009. Det var med stor tilfredshed, at Weissenborn efter en to dages audit gennemført af Lloyd i starten af oktober, blev certificeret i ISO 9001-2008

- Certificeringen har blandt andet betydet, at alle vores processer er beskrevet i et let overskueligt elektronisk system, som alle computere i virksomheden har adgang til. Dette kombineret med vores implementerede planlægningssystem, som blandt andet kan håndtere serienummerstyring, gør os i stand til at dokumentere sporbarhed af grundmateriale, svejseren med det rigtige certifikat har svejst, til hvem der har udført NDT- og slutkontrol, siger Peter Møller.

- Ud over ISO-systemet har vi igennem de seneste fire år udvidet vores kompetence inden for aluminiumsbearbejdning og svejsning. Vi har store forventninger til aluminiumsområdet, især offshore vindindustrien, hvor aluminium kan minimere korrosionsproblemer. De lette konstruktioner er medvirkende til lettere montage samt nedbringelse af den samlede vægt af vindmølletårnet. Der er store logistik- og opstillingsomkostninger at spare ved at kunne transportere en tårnsektion mere pr. skib, forklarer Peter Møller.

- Vi arbejder lige nu på implementering af nye tiltag indenfor svejsning og Non Destruktiv Test (NDT), som vil bringe virksomheden og klyngesamarbejdet videre mod de planlagte strategiske vækstmål for det kommende år. Klyngen er i sin spæde opstart, så hvis andre virksomhedsejere går med samme overvejelser, går jeg gerne i nærmere dialog for at afdække muligheden for at gøre den fælles kage større, afslutter Peter Møller.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11