23948sdkhjf

Lave oliepriser presser virksomheder

Mange glæder sig over lave priser på tankstationen, men den ultralave oliepris koster arbejdspladser. Derfor tænker virksomheder i nye baner for at bevare job.
Søren Christiansen, produktionschef og indehaver af ECM Industries i Øster Starup, synes ikke, at lave benzinpriser er noget at glæde sig over, hvis det betyder, at man intet arbejde har.

- Der er ikke meget ved at tanke benzin til syv kroner, hvis man kun skal hen på sofaen om morgenen, siger Søren Christiansen til DR Trekanten.

Hans firma producerer maskindele til offshore-industrien, og når olieprisen er lav, falder efterspørgslen på delene kraftigt. For eksempel har ECM Industries norske kunder, som ikke har afgivet bestillinger i mere end et år.

For at undgå fyringer ser ECM Industries andre steder hen. Virksomheden leverer for eksempel til vindmølleindustrien.

Weissenborn i Vejle er også ramt af nedgang i olieindustrien. Direktør Peter Møller er derfor glad for, at virksomheden ikke har satset ensidigt på oliebranchen.

Alligevel har det ikke været muligt helt at undgå fyringer.

- Netto har det ikke betydet en nedgang for os. Men vi har måttet justere på medarbejderstaben, så der er nogle, der er blevet berørt af det, siger direktør Peter Møller til DR Trekanten.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078