23948sdkhjf

Opkøb skal ruste Gea Process Engineering i Østen

Den danske producent af procesudstyr har netop opkøbt to mindre selskaber i Indien og Kina.
Asien og speciel Kina er nøglemarkeder for Gea Process Engineering for øjeblikket. Mens europæiske kunder holder godt fast på pengene, buldrer asiaterne derudaf. Hele 38 % af Gea Process Engineerings ordrer kommer i dag fra Asien, og positionen derude skal manifesteres. Det skriver Berlingske Business.

I sidste uge opkøbte den danskbaserede koncern derfor to mindre asiatiske selskaber; dels en kinesisk virksomhed, der har specialiseret sig i teknologi til frysetørring af medicin, og dels en indisk virksomhed specialiseret i røggasrensning.

Udsigt til flot regnskab
I det hele taget er Gea Process Engineering kommet godt igennem finanskrisen, og væksten i specielt Østen og Australien gør, at virksomheden i dag har udsigt til et flot regnskab for 2010.

- I sidste regnskabsår, 2009, havde vi 8,5 mia. kr. i omsætning, og vi får i hvert fald ikke mindre i regnskabsåret 2010, da vi har ordrer for 7,4 mia. kr. efter de første ni måneder, udtaler administrerende direktør Anders Wilhjelm til Berlingske Business.

Årets første tre kvartaler har givet en driftsindtjening på 352 mio. kr. og en omsætning på 6,6 mia. kr. Indtjeningsmæssigt er man derfor næsten på højde med årene før finanskrisen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066