23948sdkhjf

Terma flytter innovation ud af huset

Leverance til Canadas nye flådefartøjer fører Terma sammen med canadisk teknologifirma

Terma indgår samarbejde med teknologifirmaet Nanowave Technologies i Toronto, Canada.

Aftalen hænger sammen med, at Terma for øjeblikket leverer sine Scanter 6002 radarsystemer til Lockheed Martin Canada. Lockheed er udvalgt af det canadiske skibsværft Irving Shipbuidling som leverandør af Combat Management System (CMS 330) til  den canadiske flåde, Royal Canadian Navy’s, nye flåde af patruljeskibe, Arctic and Offshore Patrol Ships (AOPS).

Termas knowhow var nødvendig for de nye patruljefartøjer, og det danske selskab har valgt Nanowae Technologies i Toronto, Canada som R&D-partner. Partnerskabet mellem Terma og Nanowave falder under særlige canadiske regler, Industrial and Regional Benefits (IRB) program, som kræver, at 100 procent af værdien af vigtige forsvarskontrakter bliver brugt i Canada.

Historisk har Terma ellers lavet alt innovationsarbejde in-house.

Stor mulighed for et lille firma
Nanovawe Technologies har over 200 ingeniører, forskere og teknikere ansat. Firmaet leverer avancerede mikrobølge, millimeter-bølge komponenter og undersystemer til internationale selskaber, herunder Terma.

Forventningerne til samarbejdet med det danske teknologifirma er store i Toronto.

- At gå ind i innovative partnerskaber og udviklingsprojekter med internationale forsvarsfirmaer som Terma og Lockheed Martin er essentielt for et lokalt high-tech firma som vores, der næste udelukkende er afhængigt af eksport for at få succes, siger Nanowaves president og CEO, Justin Miller

Kontrakten, som omfatter cirka 1 mio. dollars ekstern støtte til forskning plus et tilsvarende beløb fra Nanowave, ventes at afføde 15 stillinger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078