23948sdkhjf

Boremaskine tryllet om til slibemaskine

Hos Bast & Co mærker man i stigende efterspørgsel efter ombygning af produktionsmaskiner til nye og relevante funktioner.

Det er slut med køb og smid væk-kulturen. Vi er mere bevidste om vores forbrug, og det er blevet in med genbrug og såkaldt upcycling, hvor produkter får nyt liv. Det er også en tankegang, man mærker hos Bast og Co. Virksomheden har netop haft succes med at omdanne en tidligere boremaskine til en slibemaskine.

Tidligere har virksomheden, i samarbejde med søstervirksomheden BastCnc.dk og Jakobsen Planslibemaskiner fordoblet levetiden på en planslibemaskine fra 1967 ved hjælp af retrofit. Men nu er det kommet til decideret upcycling af produktions- og værktøjsmaskiner, hvor de solide maskiner bliver ombygget til nye funktioner.

– Det betyder, at kunderne både kan spare penge, da de ikke skal købe en ny maskine, og tid, da de kan beholde den maskine, som de kender, og derfor ikke skal bruge ressourcer på at oplære medarbejderne i en ny, siger servicechef Kim Dejbjærg.

En øget interesse for genbrug i industrien
– Vi oplever, at der er flere og flere kunder, der efterspørger ombygninger. Vi håber, at vi i samarbejde med flere af vores kunder kan vise, hvilke muligheder der ligger i ældre maskiner i stedet for, at de bliver skrottet. Vi håber, vi kan få gang i mere upcycling, fordi vi ved, at der er et stort potentiale i de ældre maskiner. Vores kunder bliver mere konkurrencedygtige, fordi de sparer omkostningerne ved at investere i nyt, fortæller Kim Dejbjærg.

En af de virksomheder der har benyttet sig af muligheden er Sondex by Danfoss, der har fået ombygget en Stanko Radial boremaskine fra 1986 til en 10 ton tung slibemaskine, og det er ikke sidste gang, de benytter sig af det tilbud.

­– Vi havde en klar idé om, hvilke funktioner den ombyggede boremaskine skulle varetage, og det var Bast & Co. med på fra opstarten af projektet. Vores sparring med Bast & Co har været indkluderende, og vi har kunnet følge processen helt tæt på. Oplevelsen med hele projektet har været rigtig god, siger Jesper Jeppesen, der er driftsleder ved Sondex.   

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109