23948sdkhjf

- Det’ da skønt

De unge stiftere af Intelligent Marking ser automatiseringsprisen som en ‘dejlig blåstempling’

Der var glæde og stolthed hos Anders Ulrik Sørensen, da han tirsdag modtog årets automatiseringspris, DIRA-prisen 2017.

Den 22-årige nordjyde har sammen med sin kammerat, Andreas Ydesen, 24 år, opbygget Intelligent Marking, som laver kørende robotter, der tegner linjerne på fodboldbaner op.

Det var en ydmyg nordjyde, der stod i rampelyset på scenen i MCH Messecenter Herning og tog imod hyldesten fra hele den danske automatiseringsverden. Da han kom ned fra scenen, udtrykte han sin glæde.

- Det’ da skønt at stå der. Sådan en pris gør da, at vi bliver hypet i medierne. Jeg ser det som en dejlig blåstempling, at vi får den pris, som er blevet delt ud til så mange andre gode virksomheder.

Satsede i 2015
Det var egentlig først fra januar 2015, at de to unge mænd satsede fuldt ud på deres intelligente robotter. I dag står de med et fuldt udviklet produkt, og der er allerede solgt 40 opkridtningsrobotter.

Firmaet har otte medarbejdere i Hjørring og otte medarbejdere i et salgskontor i Atlanta, USA.

- Vi vil gerne have ansat to mere i år, en softwareudvikler og en administrativ medarbejder. Jeg bruger selv ret meget tid på fragt, og det vil jeg gerne aflastes i, siger Anders Ulrik Sørensen.

Han er lige kommet hjem fra endnu en tur i USA, som er firmaets største marked. Der er tusindvis af fodbold- og baseballbaner i USA, som kan bruge firmaets robotter.

Vi er forskellige
De to nordjyder mødte hinanden på handelsskolen, hvor de sammen udviklede ideen om et opkridtningsrobot. De to stiftere har begge titler af direktører i firmaet.

- Vi driver det i fællesskab, og vi kompletterer hinanden. Andreas sørger for meget af det interne i selskabet som indkøb og produktion, mens jeg tager mig af salg og forhandlernetværk. Vi er meget forskellige, og vi er glade hver for sig for det vi laver, siger han.

Begge de to stiftere kommer fra Hjørring-egnen, og Anders indrømmer gerne, at der bliver lagt rigtigt mange timer i firmaet.

- Du har altid firmaet i baghovedet, og så har vi den tidsforskydning til USA, som gør, at vi tit skal tale med dem om aftenen. Det er et døgnprojekt. Men det er jo det fine ved iværksætteri. Vi kan mærke, at lige nu går det rigtigt hurtigt fremad, og du sætter jo selv grænsen for, hvor meget du vil, siger han.

Intelligent Marking har ikke nogen planer om at flytte sig fra Hjørring.

- Det er forholdsvist let at få arbejdskraft her. Så længe det er det bedste for firmaet, så bliver vi i Hjørring, siger Anders Ulrik Sørensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078