23948sdkhjf

Lærlingen har fået ansvaret for svejserobotten

ECM Industries havde to helt friske nyheder med i tasken på årets HI Messe.

For ganske nylig har ECM Industries fået installeret en Cloos svejserobot. Den var en blandt to nyheder, som den sydjyske underleverandør havde med på årets HI-messe.

- Det vi specielt har lagt vægt på er brugervenligheden på den. Vi lavede den første svejsning et kvarter efter, vi havde sat strøm til. Og så er der et team bagved, det er mindst lige så vigtigt i form af en serviceorganisation, fortæller medejer og produktionschef Søren Jaedicke Christiansen.

- Vi har Østeuropa som en stor konkurrent, og vi vil gerne vinde nogle af de opgaver med lang svejsetid tilbage. Derudover er det svært at skaffe smede, så nu kan vi give dem nogle af de mere udfordrende opgaver i stedet for de mere monotome, som robotten kan tage, fortsætter han.

Stort ansvar
Det er kun fire uger siden, at robotten blev installeret på fabrikken i Øster Starup ved Egtved, og det er faktisk ikke virksomhedens rutinerede smede, der får lov at betjene den i hverdagen.

- Vi prøvet at gøre det lidt anderledes, end man plejer. Vi har taget en af vores dygtige lærlinge, som har fået ansvaret for den. Han stod i sin tid overfor valget, om han skulle være smed eller it-mand, og nu kan han blive smed med noget it inde over, forklarer Søren Jaedicke Christiansen.

- Det er et stort ansvar at få, men skal vi få nogle gode lærlinge og holde på dem, så skal vi også give dem nogle muligheder, der stikker ud, siger han.

3D-printer til prototyper
Søren Jaedicke Christiansen overtog sammen med broderen Esben Jaedicke Christiansen tidligere på året hele ejerskabet af virksomheden, og det har sat lidt ekstra fut i teknologinvesteringerne.

Seneste skud på stammen i den forbindelse er en Markforged 3D-printer.

- Vi har kredset lidt om 3D-print, specielt det sidste år, og det er blevet virkelighed nu. Vi har prøvet at gå et skridt videre og printe i kulfiber, kevlar og glasfiber for at være nogle af de første, der er med på det. Vi har lige sat den op og allerede snakket om, at vi skal have en, der er lidt større, forklarer Søren Jaedicke Christiansen.

Han vil både bruge den til interne opgaver, som opspændinger til virksomhedens maskiner, men især når det gælder prototyper og visualiseringer over for kunderne, ser han stor værdi.

- Vi har tidligere lavet nogle mindre prototyper, som vi har drejet i aluminium, og det kan vi løse væsentligt hurtigere nu. Det sker også, at vi har kunder, der ikke kan se, hvad det egentlig er, vi tænker, og det kan vi nu vise dem lynhurtigt med en prototype, siger Søren Jaedicke Christiansen.

Han kan da også konstatere, at selv om der er tale om et helt nyt produkt hos ECM Indutries, så er der allerede interesse fra kunderne.

- Vi lagde nyheden på Facebook, og da der var gået 12 minutter, var den første forespørgsel sendt til os, og vi har opgaver, vi kan putte på den fra dag et, slutter Søren Jaedicke Christiansen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079