23948sdkhjf

Plast er no-go på markerne i Aalborg

Politikerne i Aalborg Kommune vil ikke risikere, at plast bliver spredt ud med organisk affald.

Plast hører ikke til på markerne. Det har politikerne i Aalborg Kommunes Miljø- og Energiudvalg vedtaget i deres nye nul-plast-politik. Det betyder, at der ikke må tilføres plast på markerne i forbindelse med udlægning af bioforgasset madaffald fra kommunens husstande. Det skriver Nordjyske.

- Vi fastholder nulplast politikken, så vi kører ikke næringsstofferne ud på markerne, før der er styr på forureningen. Vi har også besluttet, at vi aktivt bidrager til udvikling teknikker med hensyn til kontinuerligt at nedbringe indholdet af plast i restproduktet, siger miljø- og energirådmand Lasse P. N. Olsen (EL) til avisen.

Uenigt udvalg
Miljø- og energiforvaltningen i Aalborg havde ellers indstillet over for udvalget at godkende de grænseværdier for fysiske urenheder som tilstrækkelig sikring kombineret med viljen til at udvikle nye teknikker til nedbringning af plast i bioaffaldet. Det var udvalget imidlertid ikke enig i.

 - Vi vil ikke have plast ud i naturen og ud på markerne. Vi forsøger at begrænse forureningen og ikke bidrage til den. Hvis man ligesom accepterer, at et sted mellem et og syv ton plast bliver tilført økologiske marker på grund af noget, som vi foretager os fra kommunens side, så var vi helt enige om, at vi ikke gør vores arbejde godt nok, siger rådmanden.

I dag er udfordringen nemlig, at man på sigt gerne vil genanvende det organiske affald fra husholdningerne og på den måde og bidrage til en recirkulering af næringsstofferne ved at køre affaldet ud på markerne efter en bioforgasning, men der findes ikke i øjeblikket en teknologi, der sikrer, at madaffaldet ikke indeholder rester af plast.

- Så vi er helt åbne op og vil arbejde aktivt for at samarbejde med nogen, bemærker Lasse P. N. Olsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063