23948sdkhjf

Metaltråden klippet til nyt Herning Varmforzinkning

Herning Varmforzinkning fejrede indvielse af nyt hovedsæde med 1.700 kvadratmeter.
På festdagen var borgmester fra Herning, Lars Krarup, inviteret, og han hilste på omkring 225 medarbejdere, kunder, familie, leverandører og venner af huset, der alle havde valgt at fejre begivenheden sammen.

Lars Krarup holdt en veloplagt tale, hvor han med et glimt i øjet noterede sig, at Herning Varmforzinkning efter sammenlægningerne af kommunerne nu igen hører under Herning Kommune trods placeringen i metalklyngen Vildbjerg.

Jern-historisk placering
- Det er rigtigt flot, at Herning Varmforzinkning har satset, investeret og bygget nyt. Herning Kommune vil jo være lokomotivet i vest og støtter erhvervslivets initiativer. For når det går godt for virksomhederne, går det godt for os alle, sagde Lars Krarup blandt andet til forsamlingen.

I tråd med Herning Varmforzinknings produktion skulle Lars Krarup ikke blot klippe en rød silkesnor som de kendte og kongelige - næh, borgmesteren fik en knibtang i hånden og klippede naturligvis et stykke metaltråd over, som forbandt de røde bånd. Sådan gøres det på jysk, og sådan er stilen, når det midtjyske erhvervsliv bringer lidt sund humor ind i billedet.

Direktør Bjarne Jørgensen fortalte i sin indvielsestale, at ihærdige arkæologer på stedet har fundet jernklumper og bålplads. Konklusionen var herefter klar: I mere end 1.000 år har der været jernindustri på matriklen, og Herning Varmforzinkning må absolut siges at videreføre historien!

Eksporteret til Riga
Nøgleordene for Herning Varmforzinkning er tradition og fornyelse. Virksomheden startede afdelingen i Vildbjerg for 25 år siden for at servicere den lokale jernindustri. Det var hårdt arbejde, og modstanden var til at tage at føle på; efter en brand i Vildbjerg-afdelingen i 1993 blev det besluttet, at udvide kapaciteten til at omfatte Herning-afdelingen, som så flyttede til Vildbjerg.

Senere blev Herning-anlægget ”eksporteret” til Riga i Letland, hvor direktør Benny Jørgensen i dag leder Baltic Zinc Tehcnincs SIA, hvor over 70 medarbejdere i dag servicerer de baltiske lande. De nye faciliteter i hovedsædet styrker troen på fremtiden, og at der altid skal tænkes visionært for at forbedre servicen overfor kunderne.

- Vi er stolte over, at det stadig kan lade sig gøre at have en optimeret, miljøvenlig og effektiv produktion af varmforzinkede emner i Danmark. Der tales meget om udflytning af industri-arbejdspladser i disse tider, men vi tror fuldt og fast på de fremtidige muligheder på dansk grund. Vi har nu indviet nogle gode faciliteter i Vildbjerg, som fremover skal være hovedsædet for Herning Varmforzinkning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078