23948sdkhjf

Far og søn jubilerer hos Pajo

Der et to gode grunde til, at flaget glider til tops fredag den 8. september hos Pajo-Bolte på Lupinvej i Hobro.

Firmaets stifter, administrerende direktør Poul Anker Johansen, markerer på dagen sit 50 års forretningsjubilæum, og hans søn, direktør og daglig leder, Lars Johansen, har samtidig 25 års jubilæum som ansat dels i Pajo A/S og Pajo-Bolte A/S. Det skriver Pajo Bolte i en pressemeddelelse.

 De to har siden 2006 kørt parløb som medejere af Pajo-Bolte, som Poul Anker Johansen egentlig etablerede som en nichevirksomhed tilbage i 1993.

På daværende tidspunkt lå fokus mest af alt på grossistvirksomheden Pajo A/S, som den driftige forretningsmand havde fået ideen til i 1967. Målgruppen var mekanikere og autoværksteder, og i mange år kørte Poul Anker Johansen vejene tynde i Himmerland for at sælge reservedele og andet autoudstyr til folk i branchen.

Pajo – som han snart blev kaldt i daglig tale – var altid klar til at levere lige præcis den duppedit eller duppedat, som kunden efterspurgte. Var den ikke hjemme på hylderne, først i garagen på Ribesvej i Hørby Skoleby og senere i nyopførte lokaler på Lupinvej i Hobro, ja så var Poul Anker manden, der nok skulle skaffe den på rekordtid. Kundepleje og ekstremt høj service har altid været et kendetegn både for Pajo A/S og Pajo-Bolte A/S.

Gennem årene lykkedes det Poul Anker Johansen at opbygge en forretning, der næsten konstant led af vokseværk. Domicilet på Lupinvej blev udvidet flere gange. Der var 90 ansatte, og med en årsomsætning på omkring 120 mio. kr. var grossistvirksomheden blevet en så velsmurt forretning, at den var blevet interessant for andre aktører i branchen. Det førte til, at svenske MBD Holding, som stod bag reservedelskæden Meca, i 2003 henvendte sig med et konkret købstilbud.

Den tyggede man længe på hos familien Johansen, og da sønnen Lars på det tidspunkt mere var fokuseret på at være sælger end leder, valgte Poul Anker Johansen stærkt tilskyndet af sine nærmeste at sælge til den svenske køber.

 Pajo-Bolte indgik ikke i handlen, og alt i mens at Meca på grund af tidernes ugunst få år efter valgte at lukke i Hobro, voksede Pajo-Bolte sig stadig større på en stor nabogrund på Lupinvej. Syv ansatte blev snart til flere, og en af dem, der fik tilbud om et job, var Lars Johansen, som ellers havde valgt at blive hos Meca.

Lars Johansen kom hurtigt med i ledelsen på Pajo-Bolte, og siden 2006 har han været direktør og daglig leder. Hans fokus er altså skiftet fra salg til chef. Han er oprindeligt uddannet lagerekspedient på Pajos daværende afdeling i Hadsund. Han har også været ansat på afdelingen i Aalborg, og da Meca overtog virksomheden valgte han at blive i firmaet som sælger, indtil han fik tilbuddet om job på Pajo-Bolte. I hans tid som direktør har Pajo-Bolte udvidet med en tilbygning, så der i dag er 7.000 kvadratmeter under tag. Der er ansat 36 medarbejdere, og omsætningen ligger på den rigtige side af 100 mio. kr.

Privat er Lars Johansen gift og har to børn, og familien bor i pragtfulde omgivelser på nordsiden af Mariager Fjord tæt ved Hobro. Lars Johansen er meget sportsinteresseret. Han har løbet flere maratonløb, har cyklet over bjergtoppe i Frankrig og er aktiv i Mariagerfjord Cykler, som har til formål at hjælpe unge videre i tilværelsen.

Poul Anker Johansen er født og opvokset i Døstrup. Han har haft flair for handel siden drengeårene, men det tog for alvor fart efter et ophold på Grønland i forlængelse af uddannelsen på reservedelslageret på VW i Hobro.

Gennem årene har Poul Anker Johansen med råd, dåd og ind i mellem økonomisk opbakning været med til at hjælpe en snes virksomheder i gang, blandt andet Metafix i Hadsund og Hobro Ny Trælast (nu Stark).  En købmandsbutik i familiens eget lokalområde er også blevet genstartet med Pajos hjælp. Forretningen blev i en halv snes år drevet af fru Hanne, som i øvrigt også har været aktiv hos Pajo-Bolte blandt andet som bestyrer af kantinen.  Hobro IK har ligeledes nydt stor gavn af hans sponsorater, blandt andet en ny tribune på DS Arena.

I de yngre år spillede 50-års jubilaren både håndbold og fodbold, og i dag holdes formen ved lige på cykel i selskab med gode kammerater. Han er også ivrig jæger, og han er ofte på lægterne, når Hobro IK's Superligahold spiller fodbold.

Han og fru Hanne bor privat i en villa på Nedre Strandvej i Hobro, og sammen nyder de at være sammen med tre børn og fire børnebørn.

Dobbeltjubilæet markeres med reception i lokalerne på Lupinvej fredag 8. september kl. 13.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094