Skoler tror på automatiktekniker-uddannelsen
Mens det kniber med optaget til andre industriuddannelser, så er automatik-tekniker-uddannelsen populær.
Syddansk Erhvervsskole i Odense har netop åbnet uddannelsen, og der var ikke færre end 43 optagne, da skoleåret startede 8. august.
Der har været en "gulerod" for elever, der startede i Odense, for Odenses automations- og robotvirksomheder har lovet, at der nok skal være praktikpladser til alle.
- Hele klyngen af robotvirksomheder efterspørger automatikteknikere. De har fortalt, at de er klar til at ansætte lærlinge, fortæller kommunikationschef Lars Havelund fra Syddansk Erhvervsskole.
Skolen har gjort meget for at få den nye uddannelse godt i gang. Der er holdt informationsmøder om uddannelsen for de unge, hvor flere af robotvirksomhederne og Odense Robotics også deltog.
- Vi vil gøre alt for at hjælpe virksomhederne til at give dem de lærlinge, de har brug for, og vi vil ikke hvile på laurbærrene, siger Lars Havelund.
Syddansk Erhvervsskole åbner inden for et par måneder et teknologicenter, der vil være fyldt med det nyeste inden for robotter og automation. Samtidig har skolen sammen med EUC Syd og Herningsholm Erhvervsskole søgt om at blive nationalt videnscenter inden for robotområdet.
Opfylder ikke behov
På Mercantec i Viborg har man i flere år udbudt automatiktekniker-uddannelsen. Her er optaget nogenlunde uændret, oplyser uddannelsesleder Torben Palle Nielsen.
- Vi optager nok omkring 60 om året på automatiktekniker, og hertil kommer 10-20 elever, som kommer ad EUX-vejen. Det er desværre ikke helt nok til at dække behovet. Vi har flere store virksomheder, som søger automatikteknikere i store antal. Vi har sommetider svært ved at forklare de unge, hvad en automatiktekniker egentlig kan. De kan bedre forholde sig til for eksempel elektriker-uddannelsen, siger Torben Palle Nielsen.