23948sdkhjf

Skal konkurrere med Kina med ny robot

Automationsspecialisten 24a har opgraderet automatikken på et svejseanlæg hos Låsby-virksomheden Baby Dan. Nu kan de producere til priser, der er Kina værdige.
Baby Dan producerer sikkerhedsgitre til børn, og den 120 mand store virksomhed har arbejdet med automatiseret produktion siden slutningen af 1980’erne.

For ca. et år siden opgraderede Løwener to af Baby Dan’s syv svejserobotter til CMT-svejsning, og det er et af disse anlæg, 24a ApS nu har effektiviseret yderligere med et anlæg til automatisk ilægning af komponenter og udtagning af de færdige gitre.

Produktivitet i vejret
Fabrikschef Tom Larsen er begejstret for det nye anlæg, der blev installeret i april og nu er oppe at køre i tre skift.

- Produktionen er forøget med 35 %. Og det endda med mindre bemanding, idet der ikke behøver være en mand ved robotten hele tiden. Kvaliteten er også kraftigt på vej opad. På 1-1½ år har vi halveret det skrot, vi havde, men det er selvfølgelig ikke kun på grund af anlægget, forklarer Tom Larsen.

- Automatisering er vejen frem. Vi har også produktion i Kina, og vi kan se, at de gitre vi lægger op i maskinen faktisk er konkurrencedygtige med kineserne, fortsætter han.

Ser yderligere automatiserings-muligheder
Fabrikschefen er derfor ved at undersøge muligheden for også at automatisere yderligere på de resterende svejserobotter, ligesom han også ser andre muligheder i virksomheden.

- Vi er selvfølgelig løbende opmærksom på automatiseringsmuligheder. Der kan sagtens spares ressourcer, siger Tom Larsen.

Det klinger selvfølgelig godt i øret hos Steffen B. Petersen fra 24a ApS, der har været med til at udtænke anlægget hos Baby Dan.

Kompliceret anlæg
Han lægger ikke skjul på, at anlægget i Låsby har krævet lidt ekstra tankevirksomhed, da han fik ordren i september sidste år.

- Udfordringen har været, at hvert gitter består af mange dele, hvilket betyder, at anlægget skal kunne håndtere mange komponenter i timen, og det stiller store krav til anlægget, forklarer Steffen B. Petersen, og fortsætter:

- Vi løste udfordringen med et multifunktionsværktøj, der samler alle dele op og klargør til en enhed, mens svejserobotten arbejder på en anden enhed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109