23948sdkhjf

Siemens scorer stor offshore-ordre

Energiselskabet Vattenfall skal bygge en havmøllepark vest for den tyske ø Sylt. Siemens Wind Power skal levere møllerne.
Projektet er et af verdens største havmølle-projekter, og Vattenfall skal etablere parken i samarbejde med Stadtwerke München, gennem det fælles selskab DanTysk.

I alt investerer de to energiselskaber mere end 10 mia. svenske kr. i projektet, der kommer til at omfatte i alt 288 MW, og efter planen begynder opførelsen i 2012.

Installeret i 2014
Havmølleparken placeres 70 km vest for den tyske ø Sylt og vil få en samlet elproduktion på 1.320 GWh om året, hvilket giver el til mere end 500.000 husstande.

- Vattenfall fortsætter med at investere i vedvarende energi for at mindske kuldioxidudslippet. For knap en måned siden indviede Vattenfall verdens største havbaserede vindmøllepark, Thanet, ud for Englands kyst. Nu fortsætter vi vores engagement i vindkraft ud for Tysklands kyst, hvor vi allerede tidligere har bygget og er medejer af Alpha Ventus – Tysklands største havbaserede vindmøllepark, siger Vattenfalls koncernchef Øystein Løseth.

De 80 vindmøller i DanTysk-projektet skal leveres af Siemens og installeres på vanddybder op til 30 meter. Efter planen skal de første møller leveres i løbet af 2013, og hele parken skal være i drift ved årsskiftet 2013-2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14