23948sdkhjf

Franskmænd valgte danske wolframslibere

Svejsernes sundhed og sikkerhed var afsæt til salg af 30 Ultima-Tig slibere fra danske Inelco Grinders til den franske ADF Group.

Det er altid godt for en maskinproducent, når der er rift om de fremstillede produkter.

Og kommer interessen fra udlandet, er det endnu mere interessant. Det gjorde det for danske Inelco Grinders, som har solgt 30 slibere til den franske ADF Group.

ADF er den største franske aktør indenfor "smart industrial solutions", som omfatter installering, procesoptimering, energibesparelser samt service og vedligehold indenfor blandt andet olie- og gasindustrien.

Administrerende direktør Anders Thy fra Inelco Grinders forklarer, at grunden til det franske køb af de 30 slibere var franskmændenes ønske om at få helt styr på sikkerheden ved slibning af deres wolframelektroder.

Derudover har sidegevinsten for franskmændene været besparelse på slibningerne og elektroderne med Ultima-Tig sliberne fra Inelco Grinders. Det forklarer ADF Group i en artikel bragt i det magasin, som den franske pensions- og sundhedskasse Carsat udgiver.

75 svejsestationer
ADF-koncernen beskæftiger 4.000 mennesker over hele verden. Omkring 800 ansatte arbejder omkring søen Etang de Berre, i meget varierede erhverv, og de benytter cirka 75 svejsestationer.

Af artiklen i det franske blad fremgår, at Jean Caporali, sikkerhedsinspektør hos Carsat, besøgte virksomheden i 2014 som en del af den nationale handlingsplan for reduktion af svejsestøv omkring svejsere i Frankrig. Hos ADF anvendte svejsere wolframelektroder indeholdende thorium, og den første anbefaling fra Carsat var udskiftning af dette produkt. Siden 2014 erstattede ADF-gruppen thoriumoxid (mærket WT) med wolframelektroder indeholdende: Lantanoxider (mærket WL), Ceriumoxider (WC), E3.

Hørte om Ultima -Tig
Når Inelco Grinders kom på banen hos ADF, så skyldes det, at ADF Group arbejder sammen med firmaet CLS (Comptoirs Lyonnais de Soudage) omkring installation af sugearme på svejsestationer. Herfra blev det påpeget, at der er fandtes en maskine på markedet, der eliminerer risikoen for nedskæringer og indånding af støv.

Dermed så ADF Group et alternativ til slibning og skæring af elektroder med vinkelslibere og spoler i det fri. Alt sammen er metoder, der øger risikoen for skadeligt støj, og som udsætter svejseren for støv og vibrationer.

Selve Ultima-Tig er konstrueret med en returbeholder, der automatisk opsamler alle giftige støvpartikler. Derefter sender svejseren beholderen til destruktion via forhandler eller Inelco.

Samtidig har Ultima Tig kold vådslibning, som er kombineret med diamantskivens høje slibehastighed. Det bevirker, at Wolframelektroden ender med at fremstå med en glat og blank overflade.

Inelco Grinders påpeger selv vigtigheden af den korrekte vinkel på elektrodespidsen, for vinklen er ikke kun afgørende for svejsesømmens kvalitet. En korrekt spidsvinkel forøger antallet af gentændinger mellem slibningerne, så elektrodens levetid forlænges.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11