23948sdkhjf

Ny svejserobot står ved en skillevej

Nye svejserobotter fra Smooth Robotics, der ikke skal programmeres, er klar til salg til efteråret og dyster netop nu i Danish Tech Challenge.

Små og mellemstore virksomheder, der svejser mange forskellige typer emner, har sjældent en svejserobot. Den er for dyr og omkostningstung at programmere, til at det kan betale sig til små serier. Men i fremtiden kan et nyt sensorværktøj til svejserobotter gøre opgaven langt mere fleksibel og hurtigt.

Det er i hvert fald visionen for virksomheden Smooth Robotics, der har udviklet et sensorværktøj, der kobles på en svejserobotarm.

Teknologien gør, at svejseoperatøren fører robotten ad den rute, hvor den skal svejse, enten med to små joysticks eller med håndbevægelser. Det ene joystick bruges til at navigere i x-, y- og z-retningen. Det andet joystick til at rotere. Ruten bliver optaget ved hjælp af en sensor, der er monteret på svejserobotten, og sensoren er i stand til at opfatte og måle sin placering i forhold til et givent emne.

På den måde kan den lagre de bevægelser, den bliver påført og kan huske dem, når den skal i gang med at svejse.

Der er altså hverken brug for CAD-filer eller avanceret robotprogrammering.

Start-up forløb
Smooth Robotics er netop startet i et intensivt forløb i iværksætterkonkurrencen Danish Tech Challenge på Scion DTU, og frem til januar skal Smooth Robotics indgå i et fællesskab af i alt 20 startups, der alle har hardware som udgangspunkt. Smooth Robotics står netop ved en skillevej rent forretningsmæssigt og har brug for sparring.

- Vi vil gerne udfordres på de valg, vi træffer undervejs. Vi har arbejdet benhårdt på at at udvikle vores teknologi, og nu er det tid til, at der skal sættes fut på forretningsudviklingen. Vi håber, Danish Tech Challenge kan give os input og være med undervejs, når vi afprøver forskellige strategier, siger Jens Kristian Damgaard, administrerende direktør i Smooth Robotics.

Virksomheden er vokset ud af den fynske robotklynge og fastholder tilknytningen til robotklyngen.

Danish Tech Challenge slutter med en finale, hvor en enkelt startup-virksomhed løber med hovedpræmien på 500.000 kr.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188