23948sdkhjf

Storordre til BCM Transtech

Den fynske virksomhed skal levere to fuldautomatiske lagersystemer til en helt ny fabrik på New Zealand.

Der er tale om en velkendt kunde; nemlig australske Pratt Industries, som udover at have fabrikker i Australien og USA, også ejer newzealandske/australske Visy Board.

- Visy Board har en helt ny fabrik under opførelse på New Zealand, og fordi vi allerede har leveret to fuldautomatiske lagersystemer til to af Pratts fabrikker i USA, skal vi også levere til denne green-field fabrik på New Zealand, udtaler produktionschef hos BCM Transtech Jens Christian Christiansen.

Egentlig er der tale om et anlæg, men det nye er, at der skal operere to forskellige lagerrobotter i samme reolrække; den ene i den ene ende, og den anden i den anden ende, men begge skal tømme og fylde de samme transportvogne, som har dockingstation midt i anlægget. Så lagerrobotterne skal samarbejde, da de fysisk overlapper hinanden i forbindelse med at hente og bringe ved transportvognene.

- Den ene lagerrobot er kendt teknologi for BCM Transtech - den skal håndtere 800 sæt rotationsstanseværktøjer, mens den anden skal håndtere 5.000 flexo trykklicheer, og det er relativt nyt for os, forklarer Jens Christian Christiansen videre.

- Dog har vi et semi-automatisk anlæg kørende hos en Smurfit Kappa-fabrik i Italien, så vi starter ikke helt på bar bund med udviklingen, tilføjer han.

Første sending af ordren til New Zealand skal afsted i starten af november, og næste sending er i januar 2018. Hele anlægget skal stå færdigt i foråret 2018.

Visy Board’s nye fabrik på New Zealand skal producere bølgepap-emballage ligesom de øvrige Pratt-fabrikker i USA.

Pratt Industries etablerede sig i USA for 25 år siden og ejer i dag op mod 70 fabrikker alene i USA, hvoraf langt størstedelen er fabrikker, der producerer bølgepap-emballage. Koncernen bygger lige for tiden en ny fabrik om året i USA, og den næste er lige påbegyndt i Californien, hvor vi også forventer at skulle levere til, ligesom Visy Board også har estimeret en ordre mere til en eksisterende fabrik på New Zealand til installering i oktober 2018, siger Jens Christian Christiansen.

BCM Transtech rykkede sidste efterår til et nyt domicil på Industrivej 60 i Nr. Broby, og fik ved denne lejlighed tredoblet sit produktionsareal.

- Så vi er klar til fremtidens spændende udfordringer, som hen ad vejen også vil tælle andre kundegrupper udenfor bølgepap- og kartonnage-industrien, slutter Jens Christian Christiansen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078