23948sdkhjf

Afrikansk gennembrud til Semco

Esbjerg-virksomheden står i spidsen for et konsortium, der skal bygge et kraftværk i Tanzania.
Semco Maritime har indgået aftale om at levere et 60 megawatt kraftværk, der skal bygges ved Tanzanias næststørste by, Mwanza, og forsyne et energimæssigt svagt funderet område i det nordøstlige hjørne af landet med strøm. Projektet er virksomhedens første store energiprojekt i Afrika og dermed et gennembrud på et nyt vækstmarked.

- Afrika er et klart fokusområde for os, idet behovet for energi som bidrag til at skabe økonomisk vækst er stort, ikke mindst i kontinentets østlige del syd for ækvator, siger vice president i Energy Infrastructure Hans Henrik Andersen.

Rolls-Royce med i konsortiet
Semco Maritime skal selv yde en kraftpræstation, idet projektet for det statslige energiselskab, Tanesco, skal udføres på et år og omfatter projektledelse, design, indkøb og bygning af det 60 MW store anlæg. Med i konsortiet er Rolls-Royce Energy, der bygger kraftværkets 10 motorer på sin fabrik i norske Bergen.

Hjemvendt med en frisk underskrift fra Tanzania forventer Hans Henrik Andersen, at det nye heavy fuel-drevne anlæg vil stå klart i slutningen af 2011. Det vil kræve en projektorganisation i Esbjerg på ca. 15 medarbejdere og 10-15 egne medarbejdere på installationsstedet ved den sydlige bred af Victoriasøen. Den samlede projektsum er på 55 mio. euro, over 400 mio. kr., og Semco Maritimes andel udgør hovedparten af summen.

- Projekter som disse er ofte længe undervejs, og vi kan se tilbage på et forløb på halvandet år, før kontrakten blev underskrevet for få dage siden, siger Hans Henrik Andersen.

Fortsat vanskeligt marked
Han betegner det globale marked for såkaldte power plants som fortsat vanskeligt, men ser dog spæde tegn på, at mulighederne for at finansiere nye energianlæg er ved at finde et mere fordelagtigt leje end i finanskrisens mest kritiske fase.

Administrerende direktør i Semco Maritime Steen Brødbæk anser ordren i Tanzania som et vigtigt skridt i at realisere målet om, at energiprojekter skal yde et væsentligt bidrag til den overordnede vækst i koncernen.

- Vi definerede for et år siden mere præcise geografiske satsningsområder, Afrika, Mellemøsten og dele af Asien, som alle er kendetegnet ved underskud af elproduktion. Hvis områderne skal lykkes med industrialisering og vækst i levestandard, har de behov for at kunne producere mere el, og vi satser på både markedet for renovering af eksisterende anlæg og nye kraftværker, siger Steen Brødbæk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08