23948sdkhjf

Nye initiativer ruster OTV Plast til fremtiden

Der er fart over Vejen-virksomheden OTV Plast. Nye investeringer, Lean i ledelsen og et nyt nathold sikrer, at alle ordrer kan leveres til tiden.
OTV Plast i Vejen har fået travlt. Øget efterspørgsel og ønske om kortere leveringstider har fået virksomheden til at sætte gang i en masse nye initiativer, som allerede nu betyder, at man holder leveringstiderne.

- Vi har ansat en ny produktionschef i august, og så er vi begyndt at indføre Lean. Det har allerede givet gode resultater på leveringstiderne, fortæller administrerende direktør Henrik Jylov.

For at imødekomme flere ordrer er OTV også begyndt at have nathold igen. Det har ellers været lukket ned siden 2009.

OTV er blevet selvstændig
De mange nye initiativer udspringer blandt andet af, at OTV Plast er blevet selvstændig. Virksomheden er ikke længere en del af Primo Danmark, som den ellers har været siden 2003. Der er oprettet et selvstændigt selskab med navnet OTV Plast A/S, ejet af moderselskabet Genua.

- Vi kan nu handle mere selvstændigt, for alle forretningsgange og dokumenter bliver målrettet
vores egen forretning, fortklarer Henrik Jylov.

- De kortere beslutningsgange skulle gerne komme kunderne til gode i sidste ende, fortsætter han. OTV har fået egen professionel bestyrelse med ejeren af Genua, Mette Grunnet, som bestyrelsesformand.

Avanceret drejebænk
En ny investering er en avanceret drejebænk fra den tyske producent Spinner. Drejebænken kombineres med en stanglader fra Iemca, og det betyder, at drejebænken kan arbejde ubemandet. Den arbejder med op til 7000 rmp, og den er en triplex, som kan udføre tre operationer på samme emne på samme tid.

Sammenholdt med maskinens to spindler og plads til 72 værktøjer, giver det en væsentlig lavere bearbejdningstid.

- Konkurrencen er fortsat stor, så det er vigtigt for os at investere i maskiner, der ikke kun øger kapaciteten, men samtidig øger produktiviteten og dermed lægger afstand til konkurrenterne, siger Henrik Jylov.

Plast vinder fortsat frem
OTV producerer kundespecifikke plastkomponenter fra et enkelt eksemplar til større serier, og virksomheden lagerfører plast halvfabrikata. Foruden den spåntagende del, bukker, svejser og limer virksomheden også plastkomponenter.

Henrik Jylov vurderer, at plast fortsat vinder frem, fordi mange konstruktører får øjnene op for de mange plasttyper, deres muligheder og fordele.

Han nævner blandt andet lav vægt, stor styrke i forhold til vægten, støjdæmpende, stort set ingen vedligehold, lav ledningsevne over for varme, kulde, elektricitet og ikke mindst en hurtig bearbejdningstid som nogle af plastens fortrin.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078