23948sdkhjf

GMR maskiner opruster og køber kollega

GMR maskiner A/S har opkøbt Nesbo Industri ApS i Mariager. Nye produkter og nye synergier skal erobre markedsandele til Horsens-virksomheden.
GMR maskiner A/S i Horsens opruster. Pr. 1. oktober overtog virksomheden sin kollega gennem mange år, Nesbo Industri ApS i Mariager.

- Nesbo Industri og GMR maskiner ligner på mange måder hinanden. Vi har mange fælles kunder, men vi har spidskompetencer på hver vores områder. Således overtager vi et godt brand, som vi fører videre med nye ejere - men på den måde, at styrkerne bevares, siger administrerende direktør for GMR maskiner, Niels Kirkegaard.

Når ud til flere slutbrugere
Som datterselskab er forventningen, at Nesbo Industris produkter vil blive bedre eksponeret i GMR maskiners væsentlig større netværk.

- Vi har med opkøbet sikret os ny knowhow og adgang til nye produkter. Således forventer vi en række synergieffekter. Vi vil blandt andet nå ud til flere slutbrugere og således forhåbentlig sælge flere produkter, siger Niels Kirkegaard, der understreger, at opkøbet ikke er en fjendtlig overtagelse, men derimod et naturligt generationsskifte hos Nesbo Industri og et led i GMR maskiners fortsatte udvikling.

- Vi har været kolleger i mange år og er ikke stridende parter. GMR maskiner overtager et veldrevet firma, som vi fører videre i den ånd, det er skabt i.

Flere ansatte i Mariager
For grundlæggeren af Nesbo Industri, Hans Jakobsen, kommer opkøbet på det helt rigtige tidspunkt.

- Jeg har nået en alder, hvor jeg er begyndt at overveje muligheden for at gå på pension inden for en overskuelig årrække. Jeg er naturligvis interesseret i, at den viden og goodwill, der ligger opsparet i min virksomhed ikke går tabt. Så jeg er glad for at kunne afhænde virksomheden til nogen, der ønsker at føre den videre på en god og fornuftig måde, siger Hans Jakobsen, der også glæder sig over, at Nesbo Industri fortsætter i Mariager, og at alle medarbejdere bliver tilbudt at blive.

- Der er endda gode chancer for, at vi må ansætte flere folk i Mariager. Vi har en god ordresituation – både hos GMR maskiner og hos Nesbo Industri. Samtidig vil synergien formentlig kaste mere arbejde af sig, ligesom vi naturligvis vil udnytte, at vi nu har en ekstern produktionsenhed til at forsyne hinanden med arbejde, siger Niels Kirkegaard.

Hans Jakobsen fortsætter som daglig leder af Nesbo Industri, indtil han ønsker at gå på pension, mens Niels Kirkegaard er tiltrådt som administrerende direktør for datterselskabet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14