23948sdkhjf

Siemens spår lavere priser på havvindmøller

Vindmølleproducenten vil selv gå forrest i bestræbelser på at skaffe kunderne billigere møller.
Direktøren for Siemens Offshore, Gustl-Bernhard Friedl, er overbevist om, at vi i de kommende år vil se et øget prispres inden for havvindmøller.

- Branchen har et stærkt ønske om at nedbringe omkostningerne på offshore-møller. Men det er ikke noget, vi som producenter af møller alene kan sikre. Møllerne i sig selv udgør jo kun cirka halvdelen af prisen for en offshore-park, så hvis priserne skal ned, skal der også ske noget på tilslutningssiden. Men prisfald tror jeg bestemt vi vil se, efterhånden som markedet udvikler sig. Og som markedsleder vil vi i Siemens gå i front på denne udvikling, siger Gustl-Bernhard Friedl til Berlingske Business.

Han forklarer blandt andet, at Siemens vil sikre lavere priser ved at producere i områder med lavt prisniveau. Det betyder dog ikke, at der skal skæres ned på de danske fabrikker, men i stedet skal der arbejdes med automatisering og effektivisering af arbejdsgange.

Siemens Wind Power var onsdag med ved indvielsen af Danmarks nye havvindmølle-park Rødsand 2 , hvor den tyskejede vindmølleproducent har leveret møllerne. Gustl-Bernhard Friedl forventer da også, at det bliver i Danmark og andre lande i det nordlige Europa, at væksten inden for offshore-energi kommer til at være i det kommende årti.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142