23948sdkhjf

Tidligere Vestas-chef skal udvikle robotter

Blue Workforce styrker ledelsen forud for lanceringen af Ragnar-robotplatformen i større skala.

Blue Workforce, som i april fik en tocifret kapitalindsprøjtning fra et kinesisk selskab, har ansat Carl Erik Skjølstrup som højre hånd til iværksætter, stifter og ejer Preben Hjørnet.

Preben Hjørnet har udviklet Ragnar-robotten, der bruges til pakning i fødevarebranchen.

- Det er med stor glæde, at jeg kan byde Carl Erik velkommen til Blue Workforce. Vi har haft en fælles interesse for intelligent automation og styring, industri 4.0, platformstænkning og disruptiv innovation, siden vi mødtes på Lindøværftet, da robotisering var på sit højeste sidst i 90'erne, siger Preben Hjørnet.

Carl Erik Skjølstrup har været ansat 10 år i Vestas som vice president, først med ansvar for udvikling af alle de mekaniske systemer i Vestas' vindmølle-platforme og siden med ansvar for Vestas' tidlige innovation og konceptudvikling blandt andet i rollen som chefarkitekt for udvikling af koncepter til Vestas' forretningsmuligheder i fremtidens digitaliserede energisystem.

Tidligere har han gennem 15 år som leder af Lindøværftets automationsudvikling været med til at lægge kimen til den fynske robotsucces med indførelsen af japanske robotter integreret via europæisk informationsteknologi. En position, som blev stadfæstet, da samarbejdet mellem værftet og Syddansk Universitet førte til etablering af Maersk Mc-Kinney Møller Instituttet. Efter Lindø og Maersk Instituttet var Carl Erik Skjølstrup i fem år ansvarlig for Teknologi Fremskaffelse ved Lego, mens han i tre år agerede indenfor fødevarebranchen som administrerende direktør for Odense-selskabet Newtec.

- Selv om jeg stadig brænder for Vestas og bæredygtig energi, er jeg utrolig begejstret for at få denne mulighed for at komme tilbage til robotbranchen og sammen med Preben og teamet demonstrere, hvordan mange forskellige kunders individuelle behov kan tilfredsstilles ved intelligent intuitiv kombination af standardiserede teknologi-komponenter, siger Carl Erik Skjølstrup, COO og president, Blue Workforce.

Blue Workforce blev stiftet i 2012 af Preben Hjørnet. Firmaet udvikler og producerer Ragnar-robotten primært til pakning og ilægning indenfor fødevareindustrien. I løbet af det sidste halve år er firmaet vokset fra 12 til 25 ansatte.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.44