23948sdkhjf

OnRobot køber konkursramt kollega

For cirka 14 dage siden afsagde Skifteretten i Aalborg konkursdekret over Blue Workforce.

Nu er fynske OnRobot blevet enig med kurator og overtager alle designrettigheder til produkterne i Blue Workforce samt maskiner, lagerbeholdning og værktøj. Derudover følger 12 af 30 medarbejdere med over i det nye setup.

De nyerhvervede aktiviteter skal integreres i arbejdet i OnRobots udviklingsafdeling, som designer udstyr og gribeværktøjer til automationsløsninger med samarbejdende robotarme af alle fabrikater, også kaldet collaborative applications. Blue Workforce, grundlagt i 2012, har især leveret løsninger til fødevareindustri og landbruget.  

- Vi så en oplagt mulighed for at udbygge vores produktportefølje med nogle unikke teknologier og kompetencer inden for soft gripping og vision teknologier, altså løsninger som kan håndtere sarte emner og fødevarer uden at beskadige dem, samt kamerabaserede løsninger til inspektion på produktionslinjer, siger Enrico Krog Iversen, CEO i OnRobot, og fortsætter:

- Vi forventer meget hurtigt at kunne skabe nye OnRobot-produkter med ingredienser fra de nordjyske opfindelser. Vi har ni forskellige produkter i dag, og inden for de næste 21 måneder vil vi gerne nå op på 40-50 produkter, gribere og sensorer og vision, og alt hvad der ellers skal bruges for at udvikle og implementere collaborative applications. Så i slutningen af 2020 forventer vi at være klar med et komplet produktprogram med udstyr til kollaborative robotløsninger.

De 12 robotudviklere, der hidtil har været ansat i Blue Workforce, fik dermed fra mandag den 15. april en masse nye kolleger, primært i Danmark, men også i Ungarn, Tyskland, Polen, Spanien, USA, Kina og Singapore.

Udviklerteamet fra Blue Workforce kan dermed fortsat arbejde fra en lokal udviklingsafdeling i Aalborg.

Ansættelsen af udviklerne er sket i et forløb, hvor OnRobots CTO, Niels Degn, har mødt hver enkelt robotudvikler. Med de 12 nye kolleger tæller OnRobots samlede stab nu godt 145 medarbejdere globalt, hvoraf 50 er beskæftiget på hovedkontoret i Odense. Ved udgangen af 2019 ventes medarbejderantallet at være vokset til 175 ansatte. Desuden udbygger OnRobot sit globale forhandlernetværk fra 200 til 1.000 forhandlere i løbet af de kommende år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109