23948sdkhjf

Stålværk ser lyst på fremtid trods nyt milliontab

Et underskud på 72 mio. kr. falder aldrig i kategorien "tilfredsstillende". Heller ikke på stålvalseværket NLMK DanSteel i Frederiksværk, hvor regnskabet indskriver sig i en række af negative millionresultater, som strækker sig mere end otte år tilbage.

- Vi kan selvfølgelig ikke være tilfredse med et negativt resultat. Selvom vi kan se en positiv udvikling, så bliver vi nødt til at forbedre os yderligere, siger Igor Sarkits, administrerende direktør i NLMK DanSteel til Frederiksborg Amts Avis.

Hans skepsis er trods resultatet begrænset, for når han kigger ned langs regnskabets kolonner, ser han ikke bare minusser og plusser, men fremgang. Troen på fremtiden er så stor, at ledelsen tror på et overskud på den primære drift i størrelsesordenen 30-45 mio. kr. Det er 100 mio. kr. bedre end i år, og stålvalseværket er godt på vej.

- Vores prognose for næste år er bedre end for 2016, og vi sigter mod et bedre resultat. At sige et præcist tal ville være at gætte, men vi er på nuværende tidspunkt bedre end budgetteret og på vej mod vores mål, siger Igor Sarkits.

Fremgangen skal findes i bedre arbejdsforhold, en produktionslinje som er effektiviseret for 51 mio. kr. og bedre udnyttelse af den valsestol, som det russiske moderselskab Novolipetsk Steel i 2012 investerede hele 750 mio. kr. i.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078