23948sdkhjf

Birn øjner overskud på driften

Regnskabsåret 2009/2010 bød på endnu et underskud hos Vald. Birn, men støberidriften kommer til at give plus i 2011.
Finanskrisen ramte metalstøberiet Vald. Birn Holding som en hammer, men nu er Holstebro-virksomheden stille og roligt ved at vende situationen til det bedre.

- I det seneste regnskabsår har vi lavet et lidt mindre underskud på en meget mindre omsætning. Vi gik i det netop offentliggjorte regnskab efter skat fra minus 46 mio. kr. til minus 41 mio. kr., men omsætningen faldt med mere end 250 mio. kr. til 448 mio. kr., siger administrerende direktør Jens Axel Birn til Børsen.

Bilindustrien vejrer morgenluft
Han ser derfor positivt på fremtiden og forventer en uændret omsætning i 2010/2011 med en bedre indtjening, idet man har formået at reducere omkostningerne i koncernen betragteligt.

Det har blandt andet betydet, at hver tredje af støberiets medarbejdere er blevet afskediget således, at man i dag har 568 medarbejdere.

De mere positive fremtidsudsigter skyldes først og fremmest, at der er ved at komme gang i bilindustrien igen. Her henter Vald. Birn 65 % af sin omsætning, og en større afsætning blandt de europæiske lastbilproducenter var blandt andet med til at sikre overskud på driften hos Birn i april.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078