23948sdkhjf

Udtjente boreplatforme skal skrottes på Lindø

Odense Havn, genvindingsvirksomheden H.J.Hansen og skibsværftet FAYARD har indledt et samarbejde om at kortlægge mulighederne for skrotning af boreplatforme på Lindø.
Sammen med 3 virksomheder i Odense, præsenterer Borgmester Anker Boye nyt stort projekt på Lindø.

Odense Havn, genvindingsvirksomheden H.J.Hansen og skibsværftet Fayard har indledt et samarbejde om at kortlægge mulighederne for skrotning af boreplatforme på Lindø.

- Vi har indsendt ansøgning til Fornyelsesfonden, som har afsat en pulje på 50 mio. kroner til at undersøge løsninger, som giver beskæftigelse, øger eksporten og sætter miljøet i højsæde, fortæller markedsdirektør Jesper Bank, H.J. Hansen.

Faciliteterne i top på Lindø
- På Lindø har vi faciliteterne, vi har den nødvendige erfaring med at arbejde med store sø-konstruktioner, og vi har de nødvendige ingeniørkompetencer.
Lindøområdet er unikt i den forstand, at de faciliteter der skal være til rådighed for at skrotte en kæmpe boreplatform i størrelsen 25 etager og 15.000 tons, faktisk er til stede. Der er tilstrækkelig med vanddybde, der er mega-kraner, dokfaciliteter og on-shore infrastruktur med alle muligheder for, at skabe effektive miljømæssige løsninger. Intet andet sted i Nordeuropa, står så ideelle faciliteter til rådighed. Investeringsbehovet for at komme til en endelig løsning er nok store, men ikke at måle i forhold til, hvis man skulle starte helt fra bunden.

Nyt forretningsområde på Lindø
Det er parternes håb at undersøgelserne vil resultere i en beslutning om at starte et helt nyt forretningsområde op på Lindø. Markedspotentialet er stort. Alene i de nordiske farvande eksisterer der op mod 600 off shore enheder, som på et eller andet tidspunkt skal genvindes.

Parterne har anmodet Niras om at gennemføre det nødvendige analysearbejde. Forundersøgelsen forventes at tage et halvt år. Herefter vil parterne drøfte, hvorledes undersøgelsernes resultater kan anvendes fremadrettet.

Giver analysearbejdet et positivt udfald, er det parternes vision, at der på Lindø kan etableres et helt nyt forretningsområde, som med udgangspunkt i de erfaringer og kompetencer man allerede har, vil skabe beskæftigelse, øget eksport og udvikling til Fyn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083