23948sdkhjf

90 millioner til nyt robotcenter på Lindø

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har doneret 90 millioner kroner til opførelsen af en bygning til det nye Center for Large Structure Produktion (LSP), som Syddansk Universitet driver med en række samarbejdspartnere på Odense Havn på Lindø.

- Odense Havn og Lindø er et særligt og historisk sted for A.P. Møller Mærsk og A.P. Møller Fonden. Glædeligt rummer området igen mange arbejdspladser og virksomheder. Fondens donation til en ny bygning ved Lindø vil støtte op om den unikke robotudvikling på Fyn og sker i forlængelse af Fondens tidligere bidrag til Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet, som bærer min fars navn, udtaler A.P. Møller Fondens formand, Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla.

- Den nye robotsatsning giver mulighed for ny forskning, plads til studerende og derved til arbejdet med udvikling af robotter til industriproduktion med produkter, der er fysisk store. Fondens donation vil derved være relevant for en stor del af dansk erhvervsliv, herunder den maritime sektor, tilføjer hun.

Et kerneområde for SDU

På Syddansk Universitet har man længe leveret meget til robotbranchen. Udover kandidater til virksomhederne leveres der også ny forskningsbaseret viden i samarbejde med industrien, og endelig er der kommet mange nye startups ud fra forsknings- og uddannelsesmiljøet på Det Tekniske Fakultet.

Derfor giver det nye tilskud både glæde og stor værdi til et område, SDU prioriterer højt.

- Vi er meget taknemmelige for donationen, som kommer til at styrke robotforskningen betydeligt. SDU’s robotområde er allerede i dag på allerhøjeste internationale niveau, og med de ekstra penge kan vi løfte forskningen yderligere til gavn for både universitetet og erhvervslivet, siger rektor Jens Ringsmose.

Konsolidering af Fyn som robotfyrtårn

Tidligere på året udpegede Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Fyn som Danmarks fyrtårn for robotteknologi i forventning om, at Fyns styrker og potentialer skal udnyttes til at skabe en international styrkeposition på området.

Med de nye midler på vej er det finansielle grundlag på plads til etablering af Center for Large Structure Production, der er et af de fire ”ben” i det fynske erhvervsfyrtårn, NextGen Robotics. Med LSP vil forskere og virksomheder radikalt kunne udvikle robotområdet med løsninger til storskala-produktion, hvor graden af automatisering i dag er lav.

Bag NextGen Robotics står et nyt offentlig-privat konsortium, som blandt andet består af Syddansk Universitet, mere end 30 virksomheder, erhvervsklyngen Odense Robotics, Teknologisk Institut samt ni fynske kommuner.

Der afholdes en arkitektkonkurrence, inden byggeriet kan gå i gang.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Opkøb: Leverandør til vindindustrien fortsætter konsolidering
Trofast kunde lægger endnu en storordre hos Carsoe
Danfoss-fond og Linak bag nyt industrielt center på Syddansk Universitet
Sandvik Coromant fejrede Tech Days 2022
Ny stansemaskine til de komplicerede emner
Tredobbelt maskininvestering hos REA Automatdrejning
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.141