23948sdkhjf

Joint Venture giver travlhed hos Apro

Den danske ingeniørvirksomhed har solgt 80 % af datterselskabet Project4Wind til britiske Cosalt.
Sammen har de to virksomheder i stedet etableret joint venturet Cosalt Wind Energy, som skal levere ingeniør- og håndværkerhjælp til offshore vindmøllemarkedet. En stor del af arbejdskraften kommer fra Apro.

- I øjeblikket har vi omkring 30 mand beskæftiget på britiske offshore-vindmøller, hvoraf tre fjerdedele er danskere med en håndværksmæssig uddannelse som for eksempel elektrikere eller smede. Men vi får allerede nu forespørgsler om at sende flere folk ud til opgaver på havvindmøllerne, udtaler Henrik Møller Jensen, administrerende direktør hos Apro, til Børsen.

Rammeaftale med Siemens
Apro har gennem en årrække samarbejdet med Vestas, men det nye joint venture har også indgået en rammeaftale med Siemens Wind Power.

Netop Siemens har allerede forhørt sig om yderligere assistance fra joint venturet, og Henrik Møller Jensen forventer at have ca. 50 mand i gang ved årsskiftet.

Den britiske Cosalt-koncern, der er store inden for olie og gas, ejer 80 % af Cosalt Wind Energy. De resterende 20 % ejes af Apro, hvor Henrik Møller Jensen og Lauge Fredhave hver ejer 50 %.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063