23948sdkhjf

Jebru Inspektion kan nu udstede ISO 9001-certifikater

Folketinget har bestemt, at alle virksomheder, der beskæftiger sig med enten trykbærende anlæg eller elevatorer inden for de næste par år skal have ”stort kørekort” i form af en ISO 9001-certificering. Jebru Inspektion er netop godkendt til at udstede certifikater til ovennævnte brancher.
Jebru Inspektion har som en af de første virksomheder i Danmark fået tilladelse til at udstede ISO 9001-certificeringer til de virksomheder, der beskæftiger sig med henholdsvis trykbærende anlæg og elevatorer.

Folketinget vedtog med en lovændring i 2008, at virksomheder der beskæftiger sig med enten kedler og andre trykbærende anlæg skal have en ISO 9001-certificering i senest 2012. Det samme fra 2013 for virksomheder, der beskæftiger sig med elevatorer.

2½ år undervejs
- Vi er i forvejen Danak-akkrediteret til at foretage test og godkendelser af trykbærende anlæg og elevatorer, og derfor var det helt naturligt, at vi har lagt billet ind på at udstede ISO 9001-certificeringer til de virksomheder, som er beskæftiget i branchen, siger managing director i Jebru Inspektion, Jens Bruun.

Det har taget Jebru Inspektion to et halvt år og kostet op imod 3 mio. kr. til forarbejde, før tilladelsen lå i postkassen i firmaets hovedkvarter i Nørre Nebel:

- For at få godkendelsen kræver det en omhyggelig masse dokumentation af den måde, som vi udfører og dokumenterer vore kontrolopgaver på, men også en godkendelse af vore medarbejdere, forklarer Jens Bruun.

Nybygget hovedkontor
Jebru Inspektion blev stiftet for fire år siden. Firmaet har 30 medarbejdere fordelt ud over hele landet og er i dag en del af svenske Inspecta Group med 1.250 medarbejdere og afdelinger i hele Skandinavien og de baltiske lande. Firmaet blev stiftet af netop Jens Bruun, der valgte at blive selvstændig, da Arbejdstilsynet skulle privatisere de opgaver, som han var beskæftiget med som inspektør.

Virksomheden har hovedkvarter i en ny 900 kvadratmeter stor, nybygget ejendom i udkanten af Nørre Nebel i Vestjylland, hvor der også er indrettet kursuscenter. Jebru Inspektion nøjes nemlig ikke bare med at kontrollere og teste, at kundernes produkter lever op til de lovbefalede standarder, men underviser dem også i de mange og ofte indviklede regelsæt samt de omfattende dokumentationskrav, som der er for såvel trykbærende anlæg samt elevatorer.

- Sidste år havde vi 400 deltagere til vore kurser, som blev afviklet i København og Trekantsområdet. Nu afvikler vi også kurser her i huset, og for kursisterne er det jo lige meget, om de skal køre til Nørre Nebel eller andre steder hen, siger Jens Bruun.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127