23948sdkhjf

Seelen har droppet mellemlederne

Som et led i en større rationalisering under finanskrisen skar Seelen et niveau væk i organisationen. Alle refererer nu til den administrerende direktør.
Finanskrisen betød en halvering af den daværende medarbejderstab på 200 hos Seelen, og som en lidt kontroversiel del af denne rationalisering valgte administrerende direktør Axel Manøe Jepsen at afskedige alle virksomhedens mellemledere.

- De beslutninger, jeg gerne vil have ført ud i livet, og den kultur, jeg gerne vil fremme, bliver ikke længere filtreret gennem andre. Det er nemmere at være tydelig på den måde, og det betyder, at vi i højere grad går i den samme retning og at der er færre misforståelser, siger Axel Manøe Jepsen til Ingeniøren.

Vil ikke tilbage
Af andre fordele ved organisationsændringen nævner han, at beslutningerne nu kan føres hurtigere ud i livet, det fremmer motivationen blandt medarbejderne, at de har fået mere ansvar i hverdagen, og at mødefrekvensen er faldet kraftigt, fordi der ikke længere er så stort et behov for koordinering.

Blandt medarbejderne er dagligdagen ifølge maskiningeniør Henrik Mundbjerg Hansen ikke påvirket synderligt af organisationsændringen. Han peger dog på en enkelt ulempe – at det kan være sværere at få fat på topchefen end på mellemlederen, når der opstår spørgsmål.

Også Axel Manøe Jepsen kan se et par ulemper; blandt andet kan det blive sværere for toplederen at få tid til at tænke langsigtet. Han er dog meget tilfreds med udviklingen og har ingen planer om at gå tilbage til den mere traditionelle pyramidestruktur.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078