AAU’s racerbil på sejrsskamlen i Estland
Efter racerløb i Tallinns gader, tekniske prøvelser og flere dages konkurrence kunne et hold ingeniørstuderende fra Aalborg Universitet forlade Baltic Open med pokalen for den samlede tredjeplads.
Kun de to biler fra hjemmeholdet i Estland klarede sig bedre end racerbilen fra AAU, som fik en samlet tredjeplads ved konkurrencen i Tallinn, hvor studerende fra europæiske universiteter dystede mod hinanden.
Flot placering i udholdenhedstest
De ingeniørstuderende fra Aalborg Universitet bruger en stor del af deres fritid på at bygge deres egne racerbiler, og selvom det tidligere er blevet til mindre præmier og fighter-priser i de årlige internationale konkurrencer, er det første gang, holdet er kommet på vinderpodiet.
- Vi fik solide placeringer i delkonkurrencerne hele vejen igennem, og vi gennemførte ”endurance”, som er den store, langstrakte styrkeprøve for maskinerne. Det var bestemt ikke alle hold, det lykkedes for. Alt i alt blev det til en tredjeplads, så vi har fået en flot lille pokal med hjem, forklarer Lars Kuur fra AAU-holdet Unicorn Race Engineering.
For første gang nogensinde stillede holdet op i en konkurrence med hele to biler, så det var også interessant for de unge ingeniørstuderende at følge, hvordan de to racere klarede sig i forhold til hinanden.
Den gamle bil var mest solid
Den nyeste bil, Unicorn G4, løb undervejs ind i problemer med gearskiftet og styretøjet, så på konkurrencens sidste dag valgte holdet at lade G4 blive i garagen og satse på forrige års model, Unicorn G3.
- G3 kan klare nogle flere tæsk, så der blev generelt kørt en del mere aggressivt med den, og der blev taget lidt flere chancer, som også betød, at vi vandt endnu et par præmier med den, fortæller Lars Kuur tilfreds.
Forude venter arbejdet med at designe og konstruere 2011-modellen fra Unicorn-holdet, og her skal erfaringerne fra G3 og G4 tages med i planerne. Efter det gode resultat i Estland skal holdet også se på mulighederne for at være vært for Baltic Open 2011, hvilket dog kræver både økonomisk støtte og adgang til en bane, hvor konkurrencen for de mange studenterhold kan afvikles uden problemer.