23948sdkhjf

Væksten fortsætter i NKT

Et skuffende andet kvartal fra datterselskabet NKT Cables opvejes af et fremragende kvartal hos Nilfisk-Advance.
NKT hentede i andet kvartal en omsætning på 3,635 mia. kr. svarende til en stigning på godt 15 % sammenlignet med andet kvartal 2009 og en organisk vækst på 5 % sammenlignet med første kvartal.

Overskuddet før skat endte på 138 mio. kr. i andet kvartal 2010, hvilket svarer til en stigning på 18 mio. kr. sammenlignet med året før. Resultatet betegnes som ”tilfredsstillende”.

Fastholder forventninger
- Særligt udviklingen i Nilfisk-Advance, der realiserede en organisk vækst på 10 %, er bemærkelsesværdig, mens NKT Cables ikke eksekverede den forventede højspændingsproduktion i Køln og dermed en tilfredsstillende vækst og indtjening, skriver NKT i sit regnskab.

Den organiske vækst i NKT Cables var på blot 1 % i kvartalet, og det skyldes blandt andet et skuffende kvartal inden for lavspændingssegmentet, hvor man havde en negativ organisk vækst på 1 %. Højspændings- og søkabler samt mellemspændingssegmentet steg med hhv. 16 % og 14 %.

På trods af den skuffende udvikling i NKT Cables fastholder NKT-koncernen sine forventninger til regnskabsåret. Man kalkulerer således stadig med en organisk vækst i niveauet 6-10 % og et operationelt driftsresultat, EBITDA, i niveauet 1 mia. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11