23948sdkhjf

Krisen gav stort underskud hos Højbjerg Maskinfabrik

Ordreindgangen blev halveret hos den østjyske maskinfabrik, der dog forventer at gå i nul i 2010.
2009 blev lidt af en hård nyser for Højbjerg Maskinfabrik. Den samlede omsætning faldt fra 790,3 mio. kr. i 2008 til 471,2 mio. kr.

Samtidig endte resultat før skat med et rekordstort underskud på 101,9 mio. kr. mod et lille plus på 4,0 mio. kr. i 2008. Et resultat der forståeligt nok får prædikatet ”utilfredsstillende” fra virksomhedens ledelse.

Ordreindgang halveret
- Som følge af den internationale recession i efteråret 2008 faldt koncernens ordreindgang til under halvdelen. Koncernen har som følge heraf gennemført en række tiltag, som har reduceret personaleomkostninger og andre eksterne omkostninger betydeligt, skriver Højbjerg Maskinfabrik i sit årsregnskab.

Efter rationaliseringerne kan man melde om en klar bedring i ordreindgangen, som nu ligger på et højere og mere stabilt niveau. På den baggrund forventer man at kunne nå et nul-resultat i 2010.

Udover moderselskabet melder Højbjerg Maskinfabrik også om underskud i datterselskaberne AMC-Schou A/S, HMF Ladekrane und Hydraulik GmbH, HMF (UK) Ltd. samt HMF Sverige AB.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063