23948sdkhjf

OpenSafety - verdens første ensartede sikkerheds-standard

Automatik 2010: Automatiserings-industrien har i mange år efterlyst en ensartet standard for sikkerhedssystemer, fordi det er tidkrævende og derfor særdeles kostbart og ikke nødvendigvis risikofrit at udvikle unik sikkerhedsteknologi.
Nu præsenterer Ethernet PowerLink Starndardiserings Gruppen - EPSG - sin nyudviklede openSafety-løsning, som er verdens første fuldstændig åbne, ensartede sikkerhedsstandard for overførsel af datainformationer imellem alle dele af automatiserede produktionsanlæg. Kommunikationscyklussen foregår på mikrosekunder, og den TÜV Rheinland-certificerede protokol, garanterer den hurtigste reaktionstid og det højeste sikkerhedsniveau, og er dermed godkendt til brug i systemer med op til SIL 4.

B&R Industriautomatisering i Odense præsenterer det nye system på Automatik 2010.

Da OpenSafety er bus-uafhængig, kan systemet fungere med alle typer fieldbusses eller industrielle ethernet-systemer. For at demonstrere interoperabiliteten mellem OpenSafety og forskellige protokoller stillede EPSG op på Hannover Messen 2010 med fire OpenSafety løsninger, som arbejder med et udvalg af de for tiden mest anvendte industrielle ethernet-protokoller. Det er Modbus TCP, Sercos III, Ethernet/IP og PowerLink. Hermed har også virksomheder, som anvender andre industrielle ethernet-systemer end PowerLink, for første gang adgang til en nøglefærdig, certificeret sikkerhedsløsning.

Baggrunden for OpenSafetys interoperabilitet med en række af de foretrukne transportprotokoller er det komplette black-channel-princip, som betyder, at det ikke spiller nogen rolle, hvilken protokol der transporter de sikre frames, fordi alle sikkerhedsrelaterede mekanismer udelukkende er integreret i protokollens applikationslag, og funktionaliteten derfor bliver uafhængig af underliggende lag i systemet.

OpenSafety overvåger og registrerer konstant, at alle data overføres korrekt og med det rette indhold og i den korrekte rækkefølge, og at overførslen sker med den korrekte hastighed. Det betyder, at også envejskommunikation fra usikre netværker kan transporteres, uden at det går ud over sikkerheden.

Markerer sig især på tre områder
OpenSafety markerer sig især på tre egenskaber: Gennem den definerede transport af data via det ekstremt fleksible telegramformat - gennem integrerede tjenester for konfiguration og automatisk parameterdistribution - og frem for alt gennem anvendelse af af en kommunikationssteuktur, der ved brug af ”cross communication” sikres optimal produktivitet på automationsanlægget eller på maskiner. Den afgørende fordel består i reduktionen af sikkerhedsrelevante såkaldte bremseafstande, så sikkerhedsafstandene kan dimensioneres optimalt, og maskinernes cyklus kan optimeres.

EPSG tilbyder brugerne support
EPSG understøtter udbredelsen af OpenSafety til de mest anvendte transport-protokoller ved for eksempel at tilbyde hjælp til certificering og conformance-tests af løsninger.

Der er fuldt og frit indblik til OpenSafety, og det gælder både i teknologisk og juridisk henseende: Protokollen står til rådighed som gratis open-source-software, som frit kan downloades. BSD-licens og den busuafhængige funktion garanterer, at alle brugere af OpenSafety får optimal sikkerhed for deres investering, og gør det muligt for producenter og leverandører at opnå en betragtelig reduktion i omkostningerne til udvikling af sikkerhedsløsninger.

Mød B&R Industriautomation på stand nummer B 1228.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078