23948sdkhjf

Contika præsenterer for første gang en temperaturmåler uden metaldele

Automatik 2010: Contika har i mange år forhandlet berøringsløse infrarøde temperaturmålere fra Lumasense til både bærbar brug og fast montage.
Lumasense har ved opkøb af firmaet Luxtron erhvervet et meget spændende produktsortiment med berørings-temperatursensorer uden indhold af metal. Dem viser Contika på Automatik 2010.

Selve sensoren er udelukkende lavet i plastmateriale, ligesom kablet imellem sensor og elektronikdelen også er lavet i plast. Dette giver nogle helt nye muligheder for målinger, der tidligere har været umulige.

Sensoren kan således benyttes i kraftige magnetfelter som i en transformator eller en MR scanner, hvor eventuelle metaldele vil blive påvirket af magnetfeltet, eller omvendt hvor magnetfeltet kan blive påvirket af metaldelene.

Umiddelbart kan man sige, at sådan en opgave kan klares af en berøringsløs infrarød temperaturmåler, men disse kræver, at sensoren kan ”se” målepletten, og at overfladen er af en vis størrelse og beskaffenhed for at give optimale målinger.

Temperatursensoren benyttes typisk indenfor transformerstationer, MR scannere, testmålinger i elektriske kredsløb, test eller opvarmning med mikrobølger samt forskning og udvikling.

Sensorerne findes i forskellige varianter og størrelser fra 0,25 mm og i forskellige længder. Sensorkonstruktionen og måleprincippet gør, at sensoren aldrig skal kalibreres.

Contika har for nylig foretaget nogle succesfulde testmålinger hos Tandlægeskolen i Århus for at undersøge, hvilken indflydelse det har på metalliske tandimplantater, når disse anbringes i en MR scanner. Ofte nægtes patienter en undersøgelse i MR scannere på grund af metaldele i tænderne, og undersøgelsen var istandsat for at undersøge disse påvirkninger.

Mød Contika på stand nummer B1242.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141