23948sdkhjf

Sauer-Danfoss overgår egne forventninger

Omsætningen og resultat steg kraftigt i andet kvartal hos hydraulikproducenten, der nu opjusterer sine forventninger til resten af året.
Andet kvartal bød på en omsætningsstigning på 56 % til samlet 432,2 mio. dollars. Korrigeret for udsving i valutakurser og frasalg af aktiviteter steg omsætningen i andet kvartal med 57 %.

Størst fremgang havde man i Asien og Stillehavsregionen med 68 % samt i Nord- og Sydamerika med 64 % mens det i Europa blev til en stigning på 46 %. Omsætningen steg 63 % i Controls-divisionen, 57 % i Propel-divisionen og 52 % i Work Functiondivisionen.

Ordreindgangen stiger
På bundlinjen blev det til en nettofortjeneste på 34,6 mio. dollars i andet kvartal 2010, sammenlignet med et nettotab på 121,8 mio. dollars året før.

- Vi er tilfredse med resultaterne for andet kvartal. Den fortsatte stigning i omsætningen samt reduktionen i vores løbende driftsomkostninger som følge af vores omkostningsreducerende aktiviteter sidste år har gjort, at vi kan melde om en indtjening for kvartalet, der overstiger vores forventninger væsentligt. Det er værd at bemærke, at denne indtjening er opnået på en omsætning, der ligger langt under tidligere tiders højeste niveauer, siger Sauer-Danfoss’ CEO Sven Ruder.

I andet kvartal 2010 modtog virksomheden nye ordrer til en værdi af 460,2 mio. dollars, sammenlignet med 174,3 mio. dollars i andet kvartal 2009. Den samlede ordrebeholdning var ved kvartalet udgang på 633,1 mio. dollars

Opjusterer forventninger
Virksomheden rapporterede en omsætning for årets første halvår på 819,0 mio. dollars sammenlignet med 627,1 mio. dollars året før. Nettofortjenesten var på 55,3 mio. dollars mod et nettotab på 200,2 mio. dollars i første halvår 2009.

På grund af de kraftige stigninger i både omsætning og resultat har Sauer-Danfoss valgt at opjustere de økonomiske forventninger til resten af 2010. Således forventer man nu en omsætningsvækst på 20-30 % i forhold til 2009.

- Resultaterne for andet kvartal bekræfter den positive trend, som begyndte i årets første kvartal. Den fortsat store tilgang af nye ordrer og høje ordrebeholdning styrker også vores selvtillid. Vi er meget positive omkring udsigterne for vores branche på længere sigt. Ikke desto mindre er vi stadig forsigtige på den korte bane, da det makroøkonomiske klima på mange af vores markeder rundt om i verden stadig er ”usædvanligt usikkert”. Som jeg også sagde sidste kvartal, har vi og vil vi fortsætte med at have fokus på at kontrollere vores omkostninger og generere likvide midler samtidig med, at vi tilpasser os den stigende efterspørgsel fra markedet. På baggrund af de gode resultater fra det første halvår og den solide ordrebeholdning opjusterer vi vores forventninger til hele 2010, siger Sven Ruder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11