23948sdkhjf

Hurtig opstart en succes for Qube A/S

Her to måneder efter produktionsopstart går det strygende for den lille nystiftede virksomhed Qube A/S, der leverer rustfrit inventar og elementer til industrien og køkkenforhandlerne.
En fyreseddel i begyndelsen af april skulle senere vise sig at være held i uheld for en række ansatte ved en nordjysk stålvirksomhed.

Allerede tre dage efter fyringen blev de nemlig kontaktet af ejeren af Cpluz A/S Peter Børresen og Kim Kristoffersen og Kenneth Søvang fra LSM Steel i Løgstør.

Ny virksomhed på gamle flasker
De to virksomheder havde igennem længere tid tumlet med ideen om at skabe en ny virksomhed til produktion af rustfri inventar og elementer til industrien og landets køkkenproducenter. Så da chancen bød sig, slog de til og fik hurtigt ansatte, bygninger og maskinel på plads, kaldte virksomheden Qube A/S – og så var man klar til produktion.

- Vi fik fyresedlen i starten af april, og allerede tre dage efter blev jeg kontaktet af LSM Steel og Cpluz, fortæller salgskoordinator Betina Rubin, der sammen med Vibeke Buhl og Henrik Lauersen valgte at starte i den nye virksomhed.

- Det har selvfølgelig også kun været muligt at starte op så hurtigt, fordi vi havde en hel del på plads. Vi kendte jo hele rumlen og har allerede fra start haft en pæn kundeportefølje, siger hun, og fortæller, at det derfor ikke har været nødvendigt med den helt store PR-kampagne:

- Vi har stort set leverancer ud af huset hver dag, ligesom vi hver dag får forespørgsler på produkter og priser. Og det er ikke kun fra tidligere kunder, men også fra nye, så det hele må foregå ved mund-til-mund metoden, for vi har ingen hjemmeside endnu, konkluderer hun.

Hurtig opstart med udfordringer
Den hurtige opstart har selvfølgelig ikke været uden udfordringer for de ansatte. Maskinparken er en af de ting, som Bettina Rubin nævner som særligt udfordrende.

- Vi har været ude at investere i brugte maskiner, men har også købt nyt, så der er løbende kommet maskiner til, hvilket betyder, at vi til tider har manglet maskiner. Men der har Henrik tryllet, så kunderne har heldigvis ikke kunnet mærke, at der er blevet løbet mere end almindeligt stærkt indimellem.

Dertil kommer arbejdet med at få prislister, brochurer og en webside klar, tilføjer hun. Sidstnævnte er – som nævnt - ikke klar endnu, da man har måttet prioritere blandt opgaverne, men det kommer, siger Bettina Rubin.

Fremtiden byder på højere indtjening og nye produkter
Selvom virksomheden ikke er gammel i gårde, har Bettina Rubin store forventninger til salget af rustfri inventar til begge af virksomhedens kundesegmenter.

- Vi lægger selvfølgelig stille ud her i 2010 sådan rent resultatmæssigt, da vi jo lige er startet op, men allerede med udgangen af 2011 forventer vi en fordobling på indtjeningen, siger Bettina Rubin, der samtidig løfter sløret for Qubes planer for udvidelsen af produktsortimentet.

- Ligenu producerer vi bordplader, vaske, afdækningsplader, skibsudstyr, restaurationsudstyr, hospitals- og laboratorieudstyr i rustfrit stål, men planen er at udvide vores sortiment, tilføjer hun.

I forbindelse med den fremtidige satsning på nye produkter tænker hun især på byggeriet af de nye super-sygehuse, hvor der er stort potentiale for både nye som gamle Qube-produkter.

- Vi har rigeligt med de segmenter, vi allerede bevæger os inden for, og vil derfor hellere satse på nye produkter frem for nye markeder, slutter hun.
Læs mere om: Qube
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078