23948sdkhjf

Fredericia Skibsværft rykker til Lindø før tid

Skibsværftet har netop indgået en aftale med Realdania Arealudvikling og ADP, som betyder, at man forlader grunden i Fredericia før tid.
Realdania Arealudvikling, ADP og Fredericia Skibsværft har indgået aftale om en hurtig overdragelse af arealerne, som Fredericia Skibsværft lejer af ADP på havnen i Fredericia, og som Realdania Arealudvikling køber af ADP efter værftets flytning.

Ifølge aftalen skal Fredericia Skibsværft forlade de lejede arealer allerede med udgangen af 2010 og rydde bygninger mv. frem til 1. april 2011. På denne måde bliver det muligt at inddrage arealerne i byudviklingen seks år før forventet, ligesom skibsværftets administrationsbygning overtages.

Millioner til værftet
Fredericia Skibsværft betaler sin del af oprydningen efter jordforurening fra værftets aktiviteter og modtager et beløb på 19,5 mio. kr. for den værdiforøgelse, som den tidligere overtagelse af arealerne og administrationsbygningen repræsenterer.

Samtidig betaler ADP 17 mio. kr. til Realdania Arealudvikling for at overdrage ansvaret for at håndtere forurening og eventuelle bygningsrester mv. under terræn på de arealer, som havneselskabet sælger til Realdania Arealudvikling. Fredericia Skibsværfts direktør Thomas Andersen siger:

- Jeg har underskrevet trepartsaftalen. Jeg er i fuld gang med at tilrettelægge etableringen på Lindø og ønsker at få afsluttet min virksomhed i Fredericia og komme videre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08