23948sdkhjf

Fynske Amigo får million-håndsrækning

Den fynske robotvirksomhed Kobots har fået 1 million kroner i støtte fra Realdania gennem programmet Innovation til Marked. Det skriver Fyens.dk.

Læs også: Nu åbner besøgscenter Østerild

Kobots har udviklet en stemmestyret robot – Amigo – der er målrettet byggesektoren og kan skære gipsplader ud på de mål, man siger til den.

I starten af marts indgik Kobots og byggekæden Stark et samarbejde, der skulle sende 200 byggerobotter ud på de danske byggepladser, men så kom corona, og planerne blev skrinlagt.

Den gang lød det fra Kobots: 

- Den (corona-epidemien, red) ramte på det værst tænkelige tidspunkt for os. Vi var utroligt optimistiske og havde meget store forventninger til samarbejdet med Stark, men vi har måttet lægge en ny plan, sagde kommerciel direktør Jacob Sohrabi Niclassen, Kobots Voice Responsive Robots, til Fyens.dk.

Læs også: Ministerbesøg og spadestik hos Testcenter Østerild

Og derfor falder pengene fra Realdania på et tørt sted, fortæller direktør i Kobots, Peter Hartvigsen.

- Vi er yderst taknemmelige for støtten og Realdanias tro på vores robot. Vores mission er at gøre hverdagen for den enkelte håndværker bedre og være med til at fremme ny teknologi i byggebranchen, lydet det fra Peter Hartvigsen til mediet.

Originalartikel: https://fyens.dk/artikel/realdania-st%C3%B8tter-t%C3%B8mrer-robot-en-million-til-amigo

Det sagde Realdanias panel om Kobots.

Kobots er lykkedes med at udvikle robotteknologien med et skarpt øje for, hvordan hverdagen ser ud for håndværkerne, og forventningen er derfor, at Kobots vil opleves som en hjælp fra første dag.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.103