23948sdkhjf

Tro på tykkere ordrebøger

Nye tal fra Håndværksrådet viser, at landets små og mellemstore virksomheder ser positivt på de kommende tre måneder. Samtidig er færre virksomheder begrænset af manglende efterspørgsel.
Håndværksrådet, der repræsenterer 20.000 små og mellemstore virksomheder, tager hvert kvartal temperaturen på landets SMV'ers tillid til de kommende måneders aktivitet.

Den nyeste måling viser, at virksomhederne fortsat tror på flere ordrer i de kommende måneder. En overvægt på 14,8 % af alle adspurgte virksomheder forudser, at aktiviteten vil være bedre om tre måneder sammenlignet med i dag.

Industrien har størst forventninger
- Det er glædeligt, at virksomhederne har bevaret en vis optimisme for de kommende tre måneder. Økonomien er endelig på vej op i omdrejninger, og det ser ud til, at SMV'erne står klar til at køre med. Når det er sagt, så er efterspørgselssituationen langt fra at være tilfredsstillende, siger Jacob Thiel, cheføkonom i Håndværksrådet.

Hvis man ser på de forskellige brancher, så er det industrien, der klarer sig bedst med en overvægt på 18,6 %, der tror på større aktivitet de kommende tre måneder. Tæt forfulgt af industrivirksomhederne, er byggevirksomhederne med et nettotal på 16. Byggebranchen er den mest konjunkturfølsomme branche, og man skal mange år tilbage for at finde lignende tilbagegang for byggeriet.

- Det vidner om, at en del virksomheder inden for byggesektoren trods iskolde betingelser fortsat ser muligheder, siger Jacob Thiel.

Manglende efterspørgsel stadig stort problem
Selvom en overvægt af virksomhederne tror på, at ordrebøgerne bliver tykkere de næste tre måneder, er der som sagt stadig lang vej til, at bøgerne er tykke nok. Syv ud af ti af de adspurgte virksomheder er stadig begrænset på den ene eller den anden måde af manglende efterspørgsel efter deres produkter.

Tallene vidner dog også om, at ejerne af landets små og mellemstore virksomheder er ukuelige optimister. Hele 12,5 % af de virksomheder, der forventer, at det kommer til at gå meget bedre de kommende tre måneder, samt 22,3 % af de virksomheder, der tror på en lille fremgang, er stadig meget begrænset af manglende efterspørgsel.

- Virksomhedsejere er generelt gjort af et særligt robust stof, og jeg håber ikke, at den kommende tid vil skuffe dem. Men som altid skal man være påpasselig med at sælge skindet, før bjørnen er skudt, slutter Jacob Thiel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095