23948sdkhjf

Vindmølleindustrien venter på amerikanske politikere

De største vindmølleproducenter har investeret milliarder i nye amerikanske fabrikker. Nu mangler man kun, at den amerikanske regering laver langsigtede rammebetingelser.
De mange milliarder, som blandt andet Siemens og Vestas har investeret i USA, er givet ud i forventning om, at det amerikanske marked vil udvikle sig mere stabilt, end det hidtil har været tilfældet. Det skriver Børsen.

Derfor venter producenterne i øjeblikket på, at Obama-regeringen får vedtaget nogle rammebetingelser for, hvordan andelen af vedvarende energi skal udvikle sig i de kommende år.

Mere stabilt marked
Hidtil er tilskudsordningerne blevet forlænget i kortere perioder. Den nuværende ordning udløber således i 2012, og det skaber usikkerhed på markedet.

- Vi håber, at der vil komme en langsigtet løsning i år, og det tror vi også på. Kommer det ikke, kommer vi ind i 2011 uden, og så er vi tæt på, at de nuværende ordninger udløber. Men industrien
har været vant til kortvarige opbremsninger for støtteordninger, siger Jan Kjærsgaard, administrerende direktør for Siemens Wind Power i USA, til Børsen.

Han håber, at den amerikanske regering vil vedtage en national ”renewable energy standard”, som angiver nogle langsigtede mål for, hvor stor en andel af vedvarende energi, energiselskaberne skal investere i. Det vil gøre det lettere for vindmølleproducenterne at investere langsigtet og få underleverandører til at etablere sig i USA.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125