23948sdkhjf

Atter overskud hos Sauer-Danfoss

Både omsætning og indtjening oversteg forventningerne hos Sauer-Danfoss i første kvartal.
Omsætningen for kvartalet steg med 11 % til 386,8 mio. dollars (2,3 mia. kr.) sammenlignet med første kvartal 2009. Omsætningen steg 30 % i Asien og Stillehavsregionen, 10 % i Nord- og Sydamerika og forblev på niveau i Europa.

Virksomheden rapporterede en nettofortjeneste på 20,7 mio. dollars (121,1 mio. kr.) i første kvartal 2010 sammenlignet med et nettotab på 78,4 mio. dollars (458,5 mio. kr.).

Ordrebogen vokser
- Omsætningen for første kvartal oversteg vores forventninger. Den afspejler det generelle opsving på markedet og den positive effekt, det har, at vores kunder har nedtrappet processen eller er helt færdige med at reducere lagre. Stigningen i omsætningen er den første stigning, vi har rapporteret siden tredje kvartal 2008, siger Sven Ruder, president og CEO.

- Den moderate stigning i omsætningen og, hvad der er mere vigtigt, reduktionen i vores løbende driftsomkostninger som følge af vores aggressive omkostningsreducerende aktiviteter sidste år, har medført en høj indtjening fra driften og har gjort, at vi igen kan melde om sorte tal på bundlinjen. De omtalte omstruktureringsomkostninger for første kvartal 2010 vedrører den tidligere annoncerede lukning af vores fabrik i Lawrence, Kansas, USA, som vil blive afsluttet i løbet af andet kvartal i år, fortsætter han.

I første kvartal modtog virksomheden nye ordrer til en værdi af 511,9 mio. dollars (3,0 mia. kr.) sammenlignet med 124,6 mio. dollars (728,8 mio. kr.) i første kvartal 2009. Ved udgangen af kvartalet var den samlede ordrebeholdning på 621,9 mio. dollars (3,6 mia. kr.), hvilket svarer til en stigning på 22 % i forhold til samme periode i 2009.

Fastholder forventninger
- Den store tilgang af nye ordrer modtaget i første kvartal og den voksende ordrebeholdning afspejler det markante og pludselige opsving i vores branche. Dette kunne indikere meget positive forventninger for året. Ikke desto mindre forbliver vi forsigtige, da det makroøkonomiske miljø i mange af de dele af verden, hvor vi opererer, stadig er usikkert, siger Sven Ruder.

- På baggrund af de gode resultater fra første kvartal og den sikkerhed der er omkring efterspørgslen fra markedet på kort sigt, bekræfter vi de forventninger til hele 2010, som vi annoncerede den 23. april 2010 i forbindelse med processen omkring Danfoss’ købstilbud, fortsætter Sven Ruder.

Det betyder, at Sauer-Danfoss stadig forventer en omsætning i 2010 på 1,4 mia. dollars (8,2 mia. kr.), hvilket svarer til en stigning på 15-25 % i forhold til 2009 og et forventet nettoresultat på 0,40 dollars pr. aktie.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14