23948sdkhjf

Aalborg Industries tjener flere penge

Trods en lavere omsætning sikrede øget fokus på driftsoptimering og omkostningstilpasninger højere indtjening hos Aalborg-virksomheden..
Koncernens omsætning udgjorde i 2009 2,761 mia. kr. mod 3,371 mia. kr. året før, svarende til en tilbagegang på 18 %.

Resultatet før skat udgjorde i 2009 427 mio. kr. mod 395 mio. kr. i 2008, svarende til en fremgang på 8 %.

Tilbagegang på industri-markedet
På skibsbygningsmarkedet blev kontraheringsaktiviteterne reduceret med ca. 80 % i 2009 sammenlignet med 2008. Den globale krise og dermed nedgangen i verdenshandlen har sammen med skibsredernes store nybygningsportefølje resulteret i et betydeligt lavere antal skibskontraheringer i 2009. Det har medført et fald i ordreindgangen på skibsbygningsrelaterede forretningsområder, ligesom afbestillinger af udstyr svarende til 9 % af ordrebogen ved indgangen til 2009 er modtaget.

Den globale krise og reducerede finansieringsmuligheder har tillige medført, at ordreindgangen for industrielle kedelanlæg har været lavere end i 2008 og de oprindelige forventninger til 2009.

Inden for maritim service har markedet levet op til forventningerne, og koncernen har øget sin ordreindgang på dette område.

Forventer trægt skibsbygnings-marked
På trods af et fald i ordreindgangen i 2009 på 32 % var den samlede ordreindgang i 2009 på mere end 2,0 mia. kr., og ordrebeholdningen ved udgangen af 2009 udgjorde 3,0 mia. kr.

- Effekten af den globale krise, de senere års høje nybygningsaktivitet samt nuværende lave kapacitetsudnyttelse vil påvirke den globale skibsfart i de kommende år. Vi forventer derfor, at ordreindgangen vil falde inden for de skibsbygningsrelaterede forretningsområder, men har dog stadig stor tiltro til skibsfart samt olie- og gasindustrien på lang sigt, skriver Aalborg Industries i en pressemeddelelse.

- Aktivitetsniveauet i det traditionelle skibsbygningsmarked forventes lavere i 2010, hvorimod vi forventer fremgang i de øvrige forretningsområder. Den store ordrebeholdning og fortsat omfattende leveringsaktivitet i vores markeder danner et solidt fundament for forventningerne til 2010, skriver Aalborg Industries videre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109