23948sdkhjf

440 blev fyret på Siemens: Nu har hver tredje fundet nyt job

Et mini-jobcenter på vindmøllefabrikken Siemens har hjulpet hver tredje til at finde nyt arbejde, efter Siemens i Engesvang fyrede 440 på grund af lukning.

Det var en svær besked, da 440 medarbejdere på Siemens i Engesvang fik beskeden om, at de var opsagt fra 1. juli, fordi fabrikken lukker. Det skriver DR P4 Midt & Vest.

Men med hjælp fra et lokalt jobcenter på vindmøllefabrikken, som tilbyder samtaler til de medarbejdere, der ønsker at få job- og uddannelsesvejledning, har Klaus Larsen og 144 andre ansatte fundet et nyt job, halvanden måned før ledigheden ventede.

- Det har været helt fantastisk, for det har gjort det nemmere for os, siger Klaus Larsen til DR P4 Midt & Vest.

Han har selv nydt godt af jobcenteret på vingefabrikken, da han skulle kvalificere sig til sit nye job. Truck-certifikatet var nemlig et krav, men det havde Klaus Larsen ikke.

- Da jeg kom ud på stedet, fik jeg en snak med hende, og kort tid efter var det ordnet sådan, at jeg kunne komme på truck-kursus, forklarer han.

Både Ikast-Brande Kommune og Siemens er godt tilfredse med, hvor mange der har fundet nyt arbejde, og også den lokale fagforening glæder sig over det - selv om formanden ikke er overrasket.

- Det er forholdsvis hurtigt, men egentligt ikke så overraskende, for det vækster godt lige nu, fortæller Torben Ladegaard, formand for Industrigruppen 3F Midtjylland.

Jobcenteret har desuden fået tilsagn om varslingspuljemidler på i alt cirka 3 mio. kr., som skal bruges til at hjælpe de opsagte medarbejdere videre i deres arbejdsliv.

Originalartikel: http://www.dr.dk/nyheder/regionale/midtvest/440-blev-fyret-nu-har-klaus-og-hver-tredje-kollega-fundet-nyt-job

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.516