23948sdkhjf

Dong Energy bygger norsk vindmøllepark

Energiselskabet køber tredjedel af andelene i Kvalheim Kraft DA, der driver en vindmøllepark i Norge og har endnu en park under opførelse.
Sælgerne er Østfold Energi og Vardar, der fremover hver vil eje en tredjedel af selskabet.

I Vågsøy kommune i Vestnorge driver Kvalheim Kraft DA landmølleparken Mehuken I med en kapacitet på 4,2 MW og er med anlægstilskud fra de norske myndigheder ved ENOVA ved at opføre parken Mehuken II. Den skal bestå af otte møller med en samlet kapacitet på 18,4 MW.

Dong er interesserede i Norge
Inklusiv Dong Energy’s andel af anlægsinvesteringen i Mehuken II udgør den samlede købesum 47 mio. kr.

- Norge er et interessant marked for os, da der ligger et meget stort potentiale for vindkraftanlæg med gode vindressourcer. Mehuken II er samtidig et spændende projekt, og derfor har vi valgt at gå ind som medejer af Kvalheim Kraft, siger Christina Grumstrup Sørensen, senior vice president for Renewables i Dong Energy.

Mehuken I blev idriftsat i 2001, og Mehuken II forventes idriftsat i slutningen af 2010. Den samlede energiproduktion fra de to parker forventes at blive på ca. 70 GWh per år, svarende til omkring 3.500 norske husstandes årlige forbrug.

Gode erfaringer videreføres
Dong Energy, Vardar og Østfold Energi har siden 2006 i fællesskab ejet vindudviklingsselskabet Zephyr AS og har derigennem sammen udviklet en portefølje af projekter på ca. 1.000 MW i Syd- og Midtnorge.

Det er de gode erfaringer fra dette samarbejde, der nu bygges videre på i Kvalheim Kraft DA.

Dong Energy er i Norge i forvejen medejer af vindparkerne Nygårdsfjell 1 og 2 i Nordnorge igennem Nordkraft Vind AS. Nygårdsfjell 1 har en kapacitet på 6,9 MW og blev idriftsat i 2005.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078