23948sdkhjf

Horns Rev 1 kan blive pillet ned i 2022

Vattenfall og Ørsted (Dong Energy) overvejer for tiden, hvad der skal ske med havmølleparken Horns Rev 1, når den i 2022 runder sit tyvende år. Det skriver Berlingske.

Horns Rev 1 stod med sine 160 MW færdig i 2002 – dengang som verdens største havmøllepark. Men selv verdens største havmøllepark anno 2002 lever ikke evigt.

Størstedelen af parkens støtte er nemlig udløbet, og ejerne Vattenfall og Ørsted overvejer nu, hvad der skal ske med parken.

Det fortæller Vattenfalls direktør Michael Simmelsgaard.

 - Vi kigger i øjeblikket på, om den skal levetidsforlænges, eller om vi tager den ned i 2022, hvor den rent teknisk står til at skulle ned, som det ser ud i dag. Så længe, vi kan få økonomi i den, bliver den selvfølgelig. Men vi vil selvfølgelig også se på, om man kan bruge den nettilslutning til noget andet på et tidspunkt, og det vil vi overveje i samarbejde med partnerne, siger Michael Simmelsgaard.

Vælger Vattenfall og Ørsted at pille parken ned, bliver det en opgave af hidtil usete dimensioner - faktisk på niveau med at installere en helt ny havmøllepark. Næsten en-til-en, fortæller administrerende direktør i rådgivningsfirmaet K2 Management Henrik Stamer til avisen.

Henrik Stamer tror ikke på, at det kan betale sig at levetidsforlænge, da der er tale om ældre møller, der har været en del problemer med samtidig med, at fundamenterne er ved at være godt slidte.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187